Ina Anjuta - Kunst og design
Hjem Gratis bloggdesign Portfolio malerier Følg bloggen Designhjelp

13

Hvordan photoshoppe seg enda mer vakker! Del 1.

Dette blir en ganske lang toturial hvor jeg vise hvordan du med enkle grep kan gjøre deg selv mer vakker på bilder hvis du har photoshop. Jeg tar utgangspunkt i bildet under og i dette innlegget skal jeg ta for meg.

1. Fikse på urenheter, fikse streker og "rynker". 

2. Gjøre øynene og lysere og klarere.

3. Gjøre tennene hvitere.

Før og etterbilde.

 

Det første du må gjøre er å laste opp et bilde i Photoshop. Deretter bør du duplisere bakgrunnslayeret. Det gjør du ved å høyreklikke på layeret du vil kopiere opp. Så velger du "dupliser layer". Hvis du ikke vet hvor layerpaletten er så bør du trykke på bildene under:

Bilde nummer 1 viser hvordan det ser ut når du dupliserer et layer. Bilde nummer 2 viser hvor du finner layerne og hvordan du lager et nytt.

                       
1. Først skal vi ta for oss urenheter. Da må vi finne Spot healing brush og Patch tool. Hvor du finner det har jeg vist på bildene under.

                        Så velger vi aller først patch tool. Zoomer litt inn på bildet. Og markerer det området du vil fikse på, som vist på bildet under. Deretter trykker du innenfor markeringen og holder inne museknappen og drar mot et område som ser bra ut og slipper. Da kopierer du på en måte det nye området. 

Du kan bruke patchtool på de aller største områdene. Men hvis det er snakk om små flekker ville jeg ha brukt Spot healing brush tool som på bilde nummer 2 under. Når du bruker spot healing brush så bare drar du over de stedene med urenheter og slipper. Eller bare trykker over. 


Hvis du gjør noen feil kan du bare trykke på cmd+x for mac eller ctrl+x for windows å fjerne det igjen. 

 

2. Nå skal jeg gjøre øynene klarere. Først dupliserer jeg det siste layeret. Og zoomer litt inn på øynene.

Så finner jeg Magnetic lasso tool og markerer rundt det ene øyet. Så finner jeg Adjustments i sidebaren noen hakk under layers, og velger Color-balance. Da kommer den firkanten opp som vist på bildet under. Så justerer jeg på på de spakene som du ser for å gjøre øyenfargen litt sterkere. Enten om du vil endre helt om på øyefarge eller om du bare vil forsterke den fargen du allerede har. Her gjør jeg øynene mine enda grønnere. Pass på så du ikke overdriver, da vil du se ut som en alien.Som de ser så er det ikke så mye jeg har endret på øyefargen, men det vil se klarere ut. Dessuten skal det så lite til før det ser unaturlig ut. Når du er ferdig med å justere øyenfargen så dupliserer du det siste layeret. Så går vi videre. 

Nå skal jeg gjøre det hvite i øyet enda mer hvitt. Da markerer jeg resten av øyet. Da velger jeg samme verktøy som da jeg markerte øyet i sted, Magnetic lasso tool. Bare at denne gangen markerer jeg det hvite. 

 

 

 

 

 Så trykker jeg på Adjustments igjen. Og velger Curves. Og drar i den spaken/linjen som vist på bildet under. Hvis du ser etter så er det ene øyet blitt litt klarere og hvitere enn det andre.

Dupliser layeret og gjør det samme på det andre øyet. 

 

 

 


3. Da gjenstår det bare å gjøre tennene hvitere. Det er akuratt samme prosedyre som å gjøre øynene hvitere. Husk å duplisere forrige layer. Da velger du også Magnetic lasso tool for å markere. Så velger du adjustments og curves. Og fikser på nyansene på samme måte som med det hvite i øynene. 


Forstod du forklaringen? Håper det for da kan jeg lage flere senere. 

 

Neste gang kan jeg vise hvordan du farger hår og ettervekst i Photoshop. Og hvordan du kan legge på en brunfarge så du ser mer tan ut. På bildet under har jeg farget etterveksten og lagt på litt ekstra brunfarge på samme bilde som jeg har redigert på nå. Det ser kanskje litt fake ut, men jeg har gjort en ganske rask jobb og hadde jeg sittet i en time til så hadde det sett mer naturlig ut.

 

 

 • 3

  Summer nails

  Det er fremdeles sommer! Eller skal man si at sommeren akuratt har startet? I allefall her i oslo. Uansett dette er min sommer negl-look.

  Ok så her er et negletips: Vil du ha lenge negler og langt hår? Ta b-vitamin. Jeg vil ikke oppfordre noen til å ta de vitaminene med mindre hensikten er å få lenge hår og negler, men jeg skal love deg at de vokser hvis du tar de. Det tar ikke mer enn en uke før du merker den enorme effekten faktisk. Jeg har tatt b-vitamin i over et år. Av helt andre årsaker enn hår og negler, men i sommer lot jeg helt vær å ta b-vitamin og neglene knakk og håret mitt ble dårligere enn det var. Så begynte jeg på vitaminene igjen også plutselig hadde jeg lange negler og håret mitt ble sterkere igjen. Rart med det der, men det funker.

   

 • 46

  HVORDAN FÅ MASSE LESERE PÅ EN DUST MÅTE!

  1. Lag masse innlegg om at du er 12 år og gravid. Eller det vil si, du trenger ikke å lage mer enn 1 innlegg om det. Du kan jo bare shoote det samme innlegget 5 ganger hver dag. Du kommer garantert på topplista. I allefall så lenge du fortsetter å shoote samme innlegget hver dag. Koster deg rundt 100 kroner dagen alt ettersom. Da vil alle huske bloggen din som, hun som blogger om at noen er 12 år og gravid. I tillegg så vil alle sitte der å krysse fingrene for du en dag skal slette bloggen din så vi slipper den samme irriterende overskriften hver eneste dag. 

  For litt variasjon så kan dere begynne å skrive om den gravide mannen?   2. Lag en kommentar som ser slik ut: Fin blogg! Elsker virkelig bloggen din, leser den hver dag. Kommentere tilbake? Kopier det opp og lim inn i alle innlegg nedover  shoot-lista. Viktig å ikke lese overskriften, definitivt ikke innlegget. Du kan risikere å ikke være irriterende nok. Fordi jo mer malplassert kommentaren er i forhold til innlegget jo større sansynlighet er det for at de trykker seg inn på bloggen din i ren frustrasjon og nysgjerrighet for å finne ut hva slags irriterende person det er som skriver slike kommentarer. Spesielt hvis innlegget handler om en tragedie som har hendt i denne personens liv. Det vil gi deg masse klikk og ektefølte kommentarer tilbake. Hvis du synes det er spesielt givende å få masse tomme plikt-kommentarer på bloggen din og en god del sure kommentarer så er dette å anbefale. 
  3. Skriv så provoserende innlegg som mulig. Gjerne lang ut om at "De derre i afrika må slutte å klage, de skal være heldige at de er så naturlig brune! Hallo?? Og i tillegg slipper de å spise og forblir naturlig tynne". Er bombesikker på at jeg har lest et slikt innlegg en gang. Eller hatinnlegg rettet mot foreldrene dine som "bare gav deg 3000 kroner i ukepenger denne uken, Jeg tror ikke jeg vil leve lenger". Dette vil definitivt gi deg lesere, Det viktigste i livet er jo tross alt å ligge på topplisten på blogg.no. Du kommer til å være stolt når du søker jobb som 25 åring. 

   

  4. Lag et innlegg med et bilde av deg selv i f.eks en knallrød kjole, for deretter å blånekte for at den er rød. Vær gjerne agressiv og kall alle for suppehuer og blinde idioter som tror at kjolen er rød. Denne er mer sjelden, men har sett den og er ganske effektiv. 

   

 • 16

  Går det ann å virkelig forsikre seg mot kopieringstyver?

  Jeg har forstått at dette med stjeling av bilder berører mange bloggere. Det forstår jeg godt. Derfor tenkte jeg å skrive et innlegg om det. Jeg la ut et innlegg om kopisperre på bloggen for en stund siden og etter det fikk jeg tilsendt en del mail med spørsmål angående det. Her er innlegget jeg skrev om hvordan du får kopiesperre hvis du ønsker å ha det på bloggen.

  Men dere må vite at det fremdeles er veldig lett å stjele bilder fra bloggen likevel. Jeg skal ikke gi tips til hvordan det gjøres, men hvis noen vil "låne" bilder av bloggen din så er det altfor lett.  Dessuten kan det være nokså irriterende med høyreklikksperre for den som leser bloggen din.

  Det fine med kopisperre er likevel at det ikke blir like lett tilgang til kildekodene dine. (Altså siden hvor alle html kodene dine ligger, alt som vises på hver enkelt side,bilder,oppsett osv..) Og kopisperren gjør at de som er ganske late ikke gidder å stjele likevel hvis de ikke helt vet hvordan de gjør det. Så kopisperre er ikke så dumt hvis du vil utelukke kanskje 50% av alle potensielle tyver. 

  Men hvis du vil være enda mer sikker på at folk ikke stjeler bildene dine ville jeg heller lagt til et vannmerke, slik som dette:

     Hvis du setter det nederst i hjørnet kan du risikere at folk klipper bort den delen. Men det er likevel ikke vits å overdrive! Jeg har kommet over fotoblogger som virkelig merker bildene sine. Jeg mener hvis du er så redd for at folk skal stjele så ville jeg heller latt være å legge ut noen bilder. Det bare ødelegger bildet og ingen har glede av å studere det.  En annen ting som er litt skummelt er at noen stjeler bildene dine og legger de ut på diverse nettsider. Da er det ikke så mye som hjelper, men hvis du setter et vannmerke rett ved hodet ditt blir det vanskeligere å klippe til. Eller puppene dine for den sags skyld hvis du er av den typen som legger ut bikinibilder på bloggen. Da vil de kanskje velge en annen sitt hode(eller tilsvarende) istedet. Dessuten hvis noen ser et bilde av deg på en pornonettside for å sette det litt på spissen med et vannmerke så forstår folk at bildet er stjålet. Du har mye mer du skulle sagt hvis du vannmerker bildene dine.

  (Beklager kleint bilde, bruker gammel pc med masse bilder fra den tiden jeg sverget til overdreven selvbruning)

  Det er klart at du ikke kan garantere deg mot kopiering, men du kan i det minste forsikre deg så godt du kan mot det. Jeg har ikke vannmerket bildene mine enda, men etter å ha sett en blogger kopiere opp rundt 10-15 innlegg rett fra bloggen min så har jeg tenkt til å gjøre det. I utgangspunktet liker jeg at folk deler kunsten min eller legger ut bilder av designene mine for å reklamere for meg. Det setter jeg bare pris på fordi det fungerer som reklame. Men kom over en annen blogger som skrøt av alle bildene hun hadde tatt den siste tiden, det var landskapsfotografier hvor fem av fotografiene var hentet fra bloggen min. Det syntes jeg var litt artig, ikke fordi hun fikk lov til det men fordi folk tør å ta på seg æren for noe de ikke har gjort. Spesielt når det er så lett å spore opp.

  Visste du forresten at google kan spore opp alle som linker tilbake til bloggen din? Så og si alle. Så der kan du finne hvem som har skrevet innlegg om bloggen din. Men den kan også spore opp bilder og tekst som en gang har ligget på din blogg. Du kan i grunnen lime inn bloggurl i søkefeltet til google så skal det komme opp, men jeg bruker en bestemt side i google som jeg desverre ikke har linken til nå men den kan jeg godt legge ut en gang. 

  Du kan vannmerke bildene dine f.eks i Photoshop hvis du har det. Eller i Paint for det har stort sett alle.

   

  Har du opplevd at noen har stjålet bildene dine, eller at noen har missbrukt bilder på nett?

   

 • 16

  Egenlaget kaviar manikyr

  Nå skal jeg fortelle om hvordan du får "kaviar" manikyr til en rimelig penge. 

   

  Endelig fikk jeg denne lille boksen i posten! Den var et par noen hakk mindre enn hva jeg trodde, av en grunn trodde jeg den var tre ganger så stor.


  Kjøpt på ebay 10 kroner.  Link til side

  Det er desverre ikke nok til mer en en negl på hver av fargene så da laget jeg tuttifrutti!  Det du gjør er:

  1. Ta på en blank neglelakk eller an annen farge om du vil. Gjerne to tre lag.

  2. Dypp neglen ned i perlene før negleakken har tørket. 

   

  Det du ikke gjør:

  1. Helle perlene over neglene

  2. Pirke på det for å rette på det før det er tørt

  Da blir det sånn her: 

  En ting å merke seg er at perlene farger av.

  Etter å ha dyppet neglene ser det slik ut, vent til det har tørket før du tar bort det som er på sidene og utenfor.
  Sånn ble det til slutt! Jeg er fremdeles blå på den ene fingeren etter første feilen, men ikke bry deg om det.

  Jeg synes det er best å la være å legge på en lakk oppå igjen etterpå. Fordi kulene mister glansen og det ser blir ikke noe fint når perlene farger av. Her ser du hvordan det ser ut med lakk over vs uten lakk over.
  Jeg anbefaler dette som en rimeligere variant til kaviarmanikyr, men du bør kjøpe flere bokser hvis du først skal kjøpe en boks, da får du flere farger å velge mellom.

   

 • 12

  Bli en bedre blogger? Styr unna de øverste punktene

  Apropos hva som er kjedelig å lese om på blogg:

  Siden jeg fikk så mange fine svar på hva folk synes er kjedelig å lese om på blogg tenkte jeg å lage et innlegg om det.

   

  Folk synes dette er kjedelig:

  - Oppramsing av dagen. Uten noe mer innhold

  - Innlegg med masse tekst uten avsnitt og bilder

  - Blogginnlegg om at du ikke har noe å skrive om

  - Klage innlegg

  - Rotete design 

   

  Min mening:

  - Mainstream, hvis du bare skriver om typiske ting som alle andre skriver om.

  - Klageinnlegg uten en ironisk undertone. Dersom det er en ironisk undertone får det helt motsatt effekt. Elsker humoristisk negativitet.

  - Siste innkjøp er kun interessant dersom du har kjøpt noe nevneverdig. Hvis du har kjøpt deg en vanlig plain sort genser på H&M er det høyst uinteressant.

  - Missvisende overskrifter. Da blir man bare irritert når man finner ut hva innlegget egentlig handler om.

  - Har kanskje ingenting med kjedelig eller ikke kjedelig å gjøre men takler ikke sorte blogger med hvit skrift, Da ser jeg sorte striper foran øynene mine lenge etterpå.

   

   Hva liker folk å lese:

  - Outfits

  - Varierte innlegg

  - Godt språk uten mange skrivefeil

  - Hår og sminkevideoer og videoer generelt

  - Tips om diverse ting

  - Blogger med et tema

  - Musikk

   

  Hva liker jeg å lese om:

  - Tips! Det kan være allslags tips. Hud, hår, sminke , blogg tips osv

  - Humor! Liker å lese morsomme innlegg. Ironi og sarkasme for de som klarer å bruke det på en morsom måte

  - Kreative innlegg som f.eks kunst og ting man kan lage

  - Meninger om forskjellige ting. Enten om blogging eller serier hva som helst, meninger!

  - Videoer hvis det ikke er sånn teit fjolle-video.

  - Talenter. Blir alltid imponert over talenter. 

   


  Her er et bilde av noen av skoene mine. Som forøvrig ikke har noe med innlegget å gjøre. 

   

 • Ina Anjuta
  inaanjutablogg@hotmail.no

  Nå har du akuratt forvillet deg inn på min "nettside"/blogg. Denne siden fungerer som er slags online portfolio av mange av mine arbeider innenfor kunst og design. Jeg et utdannet Mac-operatør, jobber som grafisk designer og denne bloggen handler mye om å utvikle disse ferdighetene enda mer, og å legge ut arbeider og prøveskisser fra skole og privat. Jeg elsker å designe og skape ting, og har laget en rekke bloggdesign til blogg.no. Mange av disse er gratis design som du kan finne øverst i menyen.
  Bortsett fra dette så er bloggen min også et sted hvor jeg får uttrykt min overflatiskhet ved å legge ut bilder av te-kopper, sminke, innkjøp og andre rosa ting i hverdagen, med en unnskyldning om at jeg lærer meg å ta bilder med min canon 550D.

  Instagram

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits

  Tilkomstgruppen