Ina Anjuta - Kunst og design
Hjem Gratis bloggdesign Portfolio malerier Følg bloggen Designhjelp

14

Trenger du din egen logo?

Dette innlegget er dedikert til deg som nylig har startet for deg selv og trenger en egen logo. Logo er en veldig viktig del av markedsføringen av en bedrift, enten om du driver en enkel nettside/blogg eller satser større så vil en god logo gi deg mange fordeler. Det er logoen som forteller hvem du er, hva du driver med og hva du har å tilby. Derfor vil jeg gjerne anbefale logodesigneksperten.no for deg som søker etter en god og selgende logo til din nettside/blogg eller bedrift. 

Har lagt ved tre eksempler på logodesignekspertens tidligere arbeider. 

Om logodesign og logodesigneksperten

Nybegynner-guide i logodesign
Et logodesign er en visuell representasjon av en bestemt bedrift, organisasjon, eller av bestemte produkter og tjenester. Å ha en effektiv logo er viktig fordi det fungerer som ditt visuelle symbol på markedet. Et godt logodesign kan fungere som en magnet for klienter, mens en dårlig vil få deg til å forsvinne i et hav av ineffektive designer, glemt og ubemerket.

Designprosessen
Om du er i prosessen av å lage en bedriftslogo, er det noen ting du må vite før du gjør ferdig designet. Først og fremst må du vite hvilken type logo som er best for din bedrift. Det er tre hovedtyper av logoer. Den skriftbaserte, illustrasjoner og bildelogoer. Skriftbaserte logoer er så enkelt som visuelle representasjoner av bedriftsnavnet. Noen eksempler er logoene til Sony og Microsoft. Illustrasjonslogoer viser på den annen side tjenestene eller hensiktene til bedriften din. For eksempel vil et malingsfirma kunne ha en kost som logo. Bildelogoer som de brukt av Nike og Adidas består både av symboler og tekst. Dette separerer dem fra den gruppen logoer som bruker bare symboler.

Før du velger hvilken type logo bedriften din burde ha, burde du undersøke typene av logoer som andre bedrifter i samme bransje som deg har. Det er to veier du kan gå etter det: Å velge å ha en logo som ligner på den vanlige typen som de andre bedriftene har, eller tørre å prøve noe nytt som gjør at du stikker ut. Begge valg er gode, selv om effektiviteten til logoen vil variere avhengig av designet. Etter du har tatt beslutningen, er det på tide å bestemme seg for et design. Skriv kort en beskrivelse av hensikten med bedriften, og baser designet på den.

Former, farger og andre 
Det er ingen eksakte retningslingjer for denne delen, selv om du må kunne relatere til formene og fargene som brukes i bedriftens logo. For eksempel, om bedriften er relatert til vann, kan du bruke former som minner om bølger. Hovedfargene burde også være relevante til vann ? som blått og hvitt.

Selv om det ikke er noen eksakte retningslinjer å følge når du designer logoer, kan det være ekstremt nyttig å kjenne til tingene du burde unngå. Når det gjelder farger, prøv å ikke velge mer enn tre farger med mindre du vil at bedriften skal framstå som forvirrende. Prøv også å bruke færre former og designelementer. Husk at du vil øsnke å ha et design som øyeblikkelig kan beskrive bedriften. Du vil ikke oppnå dette ved å ha en logo som er for forvirrende på øyet.

Prøv å bruke solide farger, fordi det kan gjøre logoen enklere og stikke ut enda mer. En annen fordel med å ha bare solide fargerer at logoen fortsatt vil se bra ut selv om den er trykt i svart og hvitt. Akkurat som den gamle klisjeen: ?Det enkle er ofte det beste?. Lag en visuell representasjon rundt dette konseptet.

 

 • 2

  Nytt egendesignet mobildeksel i posten fra caseapp.no

  Nå har jeg endelig fått mitt egendesignede iphonedeksel i posten! Jeg elsker alt som man kan designe selv. Jeg synes det er mye morsommere da og ha noe unikt som ingen andre har. På caseapp.no så kan du lage eget iphonedeksel til 4/4s. Enten om du vil ha et bilde av hunden din, kjæresten din eller noe annet som du er glad i. Jeg valge å lage et enkelt sort design med navnet mitt på og et quote. Siden jeg har sort iphone så synes jeg det passet med et sort deksel. Jeg laget et eget design som jeg lastet opp, men du trenger ikke å lage designet på forhånd. Fordi på nettsiden til caseapp så har de en egen design-funksjon hvor du enkelt kan laste opp bilder og designe ditt eget deksel og legge til tekst om du vil direkte på siden. 


  Pris: 249,- Gratis frakt.

  (Sponset av caseapp.no)

   

  Hva synes du om dekselet? 

 • Ina Anjuta
  inaanjutablogg@hotmail.no

  Nå har du akuratt forvillet deg inn på min "nettside"/blogg. Denne siden fungerer som er slags online portfolio av mange av mine arbeider innenfor kunst og design. Jeg et utdannet Mac-operatør, jobber som grafisk designer og denne bloggen handler mye om å utvikle disse ferdighetene enda mer, og å legge ut arbeider og prøveskisser fra skole og privat. Jeg elsker å designe og skape ting, og har laget en rekke bloggdesign til blogg.no. Mange av disse er gratis design som du kan finne øverst i menyen.
  Bortsett fra dette så er bloggen min også et sted hvor jeg får uttrykt min overflatiskhet ved å legge ut bilder av te-kopper, sminke, innkjøp og andre rosa ting i hverdagen, med en unnskyldning om at jeg lærer meg å ta bilder med min canon 550D.

  Instagram

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits

  Tilkomstgruppen