Ina Anjuta - Kunst og design
Hjem Gratis bloggdesign Portfolio malerier Følg bloggen Designhjelp

49

Ofte stilte spørsmål

Det er enkelte spørsmål som går igjen på bloggen min. Dette er spørsmål som angår mine gratis design og andre typiske designspørsmål. Dette innlegget skal jeg sette i sidemenyen eller nederst ved kommentarene etterhvert slik du kan se igjennom de hvis det er noe du lurer på. 

 

1. Kan du sette inn gratis design for meg?

svar: Nei jeg setter ikke inn design lenger, men sjekk ut denne videoen. Da får du det garantert til.

 

2. Kan du hjelpe meg med å sette inn profilbilde eller header?

svar: Det samme gjelder her, setter ikke inn design deler. Derfor har jeg også laget denne videoen som forklarer hvordan du gjør det. Hvis jeg skal logge meg inn på en annens blogg og gjøre store endringer koster dette 50kr. Har du ikke råd? Nei da må du gjøre det selv. Ikke for å være streng altså, men jeg har et liv utenom :)

 

3. Halve sidemenyen min har forsvunnet, hva gjør jeg?

Svar: 1. Mest sannsynlig har du satt inn widgets via design>rediger>widgets. Da blir det kun tilpasset standard design på blogg.no. Så fjern koden derfra og les her om hvordan du skal sette widgets inn i designet.

2. Den andre feilen du kan ha gjort er å ha knotet i kodene dine. Kanskje du har klart å fjerne en </div> fra maler. Det er en slags låsningskode for f.eks og blant annet sidemenyen, og hvis du tukler, fjerner eller legger til fler av de kodene kan ting gå i oppløsning i designet. 

 

4. Hvordan får jeg fler inlegg på forsiden, på min vises bare noen få?

Svar: Det du gjør er å gå inn på design>rediger>maler. Så finner du denne koden: <tag:entrylist limit="50">. Så endrer du på det tallet bak. Altså fra 50 til 500 hvis du vil. Den styrer hva som skal være max-grensen. Hvis du skriver 1000 innlegg i måneden sånn for å overdrive, og du setter et veldig høyt tall som max grense så kan det hende at bloggen din vil bruke veldig lang tid på å lade. Og når du scroller nedover vil bloggen hakke fordi ikke alle bildene er ladet ferdig enda. Bare så du er klar over det.

 

5. Hvordan endrer jeg overskriftene?

Svar: Her kan du finne det meste om hvordan du endrer farge og font på designene.

 

6. Sidemnenyen min er på bunnen, hjelp?

Svar: Mest sannsynlig har du endret på bredden under #main i stilsettet. Dvs. koden for innleggene dine. Endre width:800px; til 700px; i stedet og se om jeg fikser seg. (tallene er bare et eksempel) Det du også kan gjøre er å endre bredden på #wrapper. Så endre width:1000px; til et høyere tall.

Hvis sidemenyen fremdeles ligger på bunnen er det antagelig noe som har skjedd i maler. I såfall så kan ikke jeg hjelpe deg med det, da bør du legge inn design på nytt. 

 

7. Kan jeg bruke dine grunnkoder som utgangspunkt til å lage gratis design? Hvis jeg endrer så mye at man ikke lenger ser at det er ditt?

Svar: Nei selvfølgelig kan du ikke det. Hadde du klart å lage design uten mine grunnkoder? Nei, fordi da hadde du jo bare laget egne grunnkoder. Så hvis man bruker av andres grunnkoder så tar man creds for andres arbeid. 

 

8. Profilbildet mitt er skurrete, jeg bruker det grå, sorte og hvite designet ditt, hvorfor er det skurrete?

Svar: Jo fordi da jeg laget det designet tenkte jeg at jeg skulle gjøre slik at profilbildet du setter inn i rediger>profil skal vises automatisk. Fordi det skulle være enkelt for de som ikke vet hvordan se setter inn elementer i design, men jeg tok litt feil fordi jeg får spørsmål hele tiden. Du må sette inn et nytt profilbilde, med denne fremgangsmåten. En vakker dag kommer jeg til å fikse slik at du kan sette inn et profilbilde slik som med de andre designene jeg har.

Dette gjelder det vinterdesignet og det jeg kaller sort-hvitt design.

 

9. Hvordan legger jeg inn linker i menyen, om meg, kontakt osv.. ?

Svar: Det har jeg lagt ut en forklaring på i alle innleggene hvor designene mine ligger. F.eks her. Jeg kan ikke forklare det noe bedre i kommentarfeltet enn hva som står i innleggene. 

 

 Ps. Å sette koder i innleggene fungerer ikke alltid så bra, de forsvinner. Derfor er det vaskelig å svare på enkelte ting i kommentarfeltet.

Jeg kommer til å oppdatere dette innlegget etterhvert som jeg kommer på fler ting folk pleier å spørre om. Og hvis du har generelle designspørsmål nå eller i fremtiden hadde det vært fint om du stillte de spørsmålene i dette innlegget og ikke innlegg som handler om  noe helt annet, det synes jeg er litt irriterende.

 

 

 

 

 

  • Ina Anjuta
    inaanjutablogg@hotmail.no

    Nå har du akuratt forvillet deg inn på min "nettside"/blogg. Denne siden fungerer som er slags online portfolio av mange av mine arbeider innenfor kunst og design. Jeg et utdannet Mac-operatør, jobber som grafisk designer og denne bloggen handler mye om å utvikle disse ferdighetene enda mer, og å legge ut arbeider og prøveskisser fra skole og privat. Jeg elsker å designe og skape ting, og har laget en rekke bloggdesign til blogg.no. Mange av disse er gratis design som du kan finne øverst i menyen.
    Bortsett fra dette så er bloggen min også et sted hvor jeg får uttrykt min overflatiskhet ved å legge ut bilder av te-kopper, sminke, innkjøp og andre rosa ting i hverdagen, med en unnskyldning om at jeg lærer meg å ta bilder med min canon 550D.

    Instagram

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde    hits

    Tilkomstgruppen