Ina Anjuta - Kunst og design
Hjem Gratis bloggdesign Portfolio malerier Følg bloggen Designhjelp

10

Jo mer populært jo mer ræva kvalitet?

Ja jeg snakker om Pizza originale som hittil har vært min favorittpizza! Inntill nå. Ja inntil nå fordi opprinnelig så har de skikkelig gode pizzaer. Men nå har de byttet ut ingredienser på sin andre pizza som var min favoritt. Det vil si at de har bare tatt bort all osten og halvert resten av ingrediensene så det smaker som en vrengt kalsone. Apropos så husker jeg den gangen kalsone smakte godt. Men det er slik med produkter som blir populære at de fjerner halvparten av alle ingredisensene som gjør pizzaen god for å gjøre produksjonen mer billig. Hvorfor? Jo fordi de nå har et navn. De har et image for å lage god pizza så "ingen" legger merke til at pizzaen ikke er god lenger. Fordi "alle" husker pizzaen som god og "alle" snakker om at pizzaen er god. Det som skjer er at vanene dine gjør at du fortsetter å kjøpe samme produkt/merke selvom den ikke lenger smaker godt. Fordi vi er vane-mennesker. Vi er ganske enkle sånn. 
Har du forresten hørt om Bislett kebab? Ja selvfølgelig har du det! Hvis jeg tar meg en tur til Toten og slår av en prat med noen innfødte, så har de hørt om bislett kebab, det er gjerne det første de spør om hvis jeg nevner at jeg er fra Oslo. Det verste er at disse menneskene forteller meg at Bislett kebab er den beste kebaben som eksisterer. Da må jeg spørre dem om de faktisk har smakt den? Fordi hvis jeg skal være ærlig så er det en av de værste kebabene i hele Oslo. Ikke det at jeg spiser kebab til vanlig, men jeg har smakt den. Så er det mange som sier at selvfølgelig er den god fordi alle snakker jo om den. Da måå den jo være god. Da sier jeg at NEI, den måå ikke være god, bare fordi alle sier den er det. Men det er ingen som tørr å gå mot strømmen heller, så den som ikke mener det samme bare tier. Det jeg vil frem til er at den har smakt dritt de siste ti årene, men at den ble kjent fordi den var veldig god i 1999. (eller noe sånt) Defor tror folk fremdeles at den er god, selvom den ikke har vært god de siste 14 årene! Og de som ikke er fra oslo har jo hørt ryktene om hvor god denne kebaben er, selvfølgelig tror de at det er noe alle oslo-folk er enige i. Men jeg skal fortelle seg at det er ingen jeg kjenner som synes denne kebaben er god. Så hvorfor er ikke kebaben god lenger? Jo fordi den ble så populær! De begynte dermed å produsere kebaben så billig som mulig. Fordi det er det de tjener aller mest penger på i og med at markedsføringsjobben allerede var gjort. Og det faktum at alle fremdeles lever etter at den smaker godt fordi den en gang har gjort det.

Det ligger kanskje litt i kortene at dette ikke bare handler om pizza og kebab. Men alt egentlig. Mennesker som har blitt populære, bloggere, vesker som koster 20 000 kroner som egentlig er stygge, men alle tror de er fine fordi det er populært.

Så lærdommen er at: Så lenge merkevaren og ryktet ditt er strerkt nok så kan du gjøre hva du vil og slippe unna med det. Men jeg skal fortelle deg jeg pizzaoriginale, at du lurer ikke meg! Fra nå av så blir det grandiosa for alle penga! Jeg slenger meg herved med på pappas boikott, som gikk ut på at mannen i reklamen for ti år siden sa "originale" på en irriterende måte, derfor nekter pappa å spise den pizzaen. 

 

 • 5

  Vil du se det første designet jeg laget?

  Her er det! Det var egentlig ment som et gratis design som jeg skulle gi ut, men så syntes jeg det ble så stygt så jeg droppet å legge det ut. Og dette er bare et år siden jeg laget, før det hadde jeg aldri vært borti html og css koder før. Så det er fint å se utviklingen fra da til nå. Og dette er faktisk det designet jeg har brukt aller lengst tid på å lage. 


  Jeg laget til og med enda en versjon i gråbrunt. På en måte så skjønner jeg ikke helt hva jeg tenkte på med de fargene og det sykkelbildet. Men hadde jeg ikke laget disse stygge designene så hadde jeg heller aldri lært noe som helst. Man må liksom alltids være skikkelig dårlig i noe før man kan bli god. Det verste er at jeg var dritstolt da jeg laget disse husker jeg.  Hva synes du?

   

 • 5

  Nytt design!

  Har laget meg et nytt design. Planen var å lage et stilrent, sort hvitt litt kult og moderne design men endte opp som alt annet enn det. 

  Den øverste er designet jeg endte opp med å bruke. De to nederste er bare en av variantene jeg har vært innom. Alle knappene fungerer bortsett fra designhjelp knappen. Hvis du skal ha designhjelp så er det bare å gå på kategorien HTML og CSS i mellomtiden. Ellers så ville jeg også gått på kategorien gratis bloggdesign for å finne gratis designene til jeg oppdaterer innlegget hvor jeg har gratisdesignene samlet. 

  1.

   

  2. Planen var at designet skulle bli slikt som dette.  Men så syntes jeg det så så trist ut.

  3. Så var jeg innom denne, men følte at menyen ble litt overkill.
  Eller hva synes dere? Synes dere en av de 2 nederste var bedre?

  Når jeg først sitter her å skriver så kan jeg vel nevne at det har blitt ganske lite blogging den siste tiden. Startet på skolen forrige uke så da er det alltid mye styr. Dessuten har jeg vært i design-modus. Da klarer jeg av en eller annen grunn ikke å være i bloggmodus. Det er litt sånn at design og blogging er litt motstridende og noen ganger må man velge mellom å blogge eller holde fokus på design. Når det er sagt så kommer det til å bli mye om design fremover siden jeg nå studerer mac-design. Da blir det mer fokus på grafisk design og programvare. F.eks photoshop. 

 • 3

  Summer nails

  Det er fremdeles sommer! Eller skal man si at sommeren akuratt har startet? I allefall her i oslo. Uansett dette er min sommer negl-look.

  Ok så her er et negletips: Vil du ha lenge negler og langt hår? Ta b-vitamin. Jeg vil ikke oppfordre noen til å ta de vitaminene med mindre hensikten er å få lenge hår og negler, men jeg skal love deg at de vokser hvis du tar de. Det tar ikke mer enn en uke før du merker den enorme effekten faktisk. Jeg har tatt b-vitamin i over et år. Av helt andre årsaker enn hår og negler, men i sommer lot jeg helt vær å ta b-vitamin og neglene knakk og håret mitt ble dårligere enn det var. Så begynte jeg på vitaminene igjen også plutselig hadde jeg lange negler og håret mitt ble sterkere igjen. Rart med det der, men det funker.

   

 • 2

  Internett, kreativitet og papp.

  Rart med den leiligheten som jeg nettopp har flyttet inn i. Det er ingenting som henger på greip. Dørene slår feil vei, kjøkkenbenken er ikke ment for å brukes, ting står helt bakvendt plassert på badet. Dusjen er det første du møter, så finner du plutselig vasken og alt det der lenger inn. Badet er egentlig bare en eneste stor dusj. Greit nok. Jeg synes leiligheten har sin sjarm og det er koselig der. Men så er det det at før vi flyttet inn så var det verken kabel-tv eller telefonkontakt til internett der. Det er det fremdeles ikke forresten. Lurer på hva slags mennesker det er som har bodd der tidligere? Må ha vært en kunstner eller noe....som som jeg egentlig er. Men selv jeg klarer ikke å leve uten nett eller tv. Innlegget dedikert til Telenor som internett-leverandør og installatør kommer forøvrig senere. Så i det siste har jeg blitt så kreativ og begynt å lage ting, som resultat av lang skoleferie og mangel på nett. Sånn i stedet for å gå å kjøpe kasser på Ikea av papp, så har jeg laget egne kasser. Av papp, så har jeg malt de hvite. De er ikke ferdige enda, jeg skal lage hanker og dekor på de snart.

  Her har jeg brettet papp, også ser du den ryddige hylla bak der.  Ble litt mer ryddig nå ja!  De er ikke ferdige enda, men legger ut ferdig resultat sikkert snart.   Dette er ikke det eneste jeg har laget. Jeg har laget knagg, forheng til klesskap og gardinstang også. Det har jeg forresten ikke laget av papp. Det kommer jeg kanskje til å legge ut senere. 

   

   

   

 • 46

  HVORDAN FÅ MASSE LESERE PÅ EN DUST MÅTE!

  1. Lag masse innlegg om at du er 12 år og gravid. Eller det vil si, du trenger ikke å lage mer enn 1 innlegg om det. Du kan jo bare shoote det samme innlegget 5 ganger hver dag. Du kommer garantert på topplista. I allefall så lenge du fortsetter å shoote samme innlegget hver dag. Koster deg rundt 100 kroner dagen alt ettersom. Da vil alle huske bloggen din som, hun som blogger om at noen er 12 år og gravid. I tillegg så vil alle sitte der å krysse fingrene for du en dag skal slette bloggen din så vi slipper den samme irriterende overskriften hver eneste dag. 

  For litt variasjon så kan dere begynne å skrive om den gravide mannen?   2. Lag en kommentar som ser slik ut: Fin blogg! Elsker virkelig bloggen din, leser den hver dag. Kommentere tilbake? Kopier det opp og lim inn i alle innlegg nedover  shoot-lista. Viktig å ikke lese overskriften, definitivt ikke innlegget. Du kan risikere å ikke være irriterende nok. Fordi jo mer malplassert kommentaren er i forhold til innlegget jo større sansynlighet er det for at de trykker seg inn på bloggen din i ren frustrasjon og nysgjerrighet for å finne ut hva slags irriterende person det er som skriver slike kommentarer. Spesielt hvis innlegget handler om en tragedie som har hendt i denne personens liv. Det vil gi deg masse klikk og ektefølte kommentarer tilbake. Hvis du synes det er spesielt givende å få masse tomme plikt-kommentarer på bloggen din og en god del sure kommentarer så er dette å anbefale. 
  3. Skriv så provoserende innlegg som mulig. Gjerne lang ut om at "De derre i afrika må slutte å klage, de skal være heldige at de er så naturlig brune! Hallo?? Og i tillegg slipper de å spise og forblir naturlig tynne". Er bombesikker på at jeg har lest et slikt innlegg en gang. Eller hatinnlegg rettet mot foreldrene dine som "bare gav deg 3000 kroner i ukepenger denne uken, Jeg tror ikke jeg vil leve lenger". Dette vil definitivt gi deg lesere, Det viktigste i livet er jo tross alt å ligge på topplisten på blogg.no. Du kommer til å være stolt når du søker jobb som 25 åring. 

   

  4. Lag et innlegg med et bilde av deg selv i f.eks en knallrød kjole, for deretter å blånekte for at den er rød. Vær gjerne agressiv og kall alle for suppehuer og blinde idioter som tror at kjolen er rød. Denne er mer sjelden, men har sett den og er ganske effektiv. 

   

 • 6

  Foto: firkløver

  Hver sommer finner jeg minst hundre av disse. De bare dukker opp hver gang jeg skulle finne på å titte ned i gresset. 
 • 75

  Mitt gamle design gratis ute nå

  LES HELE INNLEGGET OM DU LURER PÅ NOE.     Kan ses Live her

  1. Dette designet er tatt utgangspunkt i det designet jeg har nå, jeg har gjort noen endringer. F.eks har jeg tatt bort organic tabs menyen for at det skal være lettere å håndtere. Profilbildet skal settes inn i malene, og headeren skal inn i stilsettet. Profilteksten skriver du inn på rediger>profil så vises det automatisk i designet. 

   

  2. Dette designet har to versjoner. Det ene er tilpasset bilder i 700 pixler og det andre er tilpasset bilder i 800 pixler. Så det er to ulike stilsett. Malene er de samme. Du skal bare lime inn ET av stilsettene.

  Headerstørrelse på design med 700 px er 980x480 px.

  Headerstørrelse på design med 800 px er 1040x480 px.

     HER KOPIERER DU KODENE:

  Stilsett 700px

  Stilsett 800px

  Mal forside

  Mal Innlegg

  Maler Kategori og arkiv

   

  Hvordan sette inn gratis design?

  Se video Her

  Hvordan sette inn profilbilde og header? 

  Se video her

   

  I videoen er det brukt en annet design som eksempel men det er akuratt samme metode.

  JA DET ER LOV Å ENDRE PÅ DESIGNET, MEN HUSK DET ER  GRUNNKODENE SOM TAR LANG TID Å LAGE. SÅ NEI DET ER IKKE LOV TIL Å TA BORT LINKEN TIL NAVNET MITT UANSETT HVOR MYE DU ENDRER. Grunnet tidligere misforståelser så skriver jeg det med store bokstaver denne gangen ;)  Og slik at folk vet så kjenner jeg igjen mine egne design om du så skulle ha total renovert på hele designet. 

  Kommer du til å bruke det? 

 • 50

  Detaljert beskrivelse for hvordan du legger inn linker i meny.(om meg, kontakt)

  Ok nå skal jeg skrive en så detaljert beskrivelse som mulig om hvordan man legger inn linker i menyene som jeg har på mange av designene mine. Jeg får daglig forespørsler om hvordan man gjør det og det er vanskelig å svare på det i kommentarfeltet. 

   

  Følg punktene under i rekke følge.

   

  1.

  Det første du må gjøre er å skrive et helt vanlig innlegg om f.eks deg selv. Kanskje skrive om hva bloggen handler om, det er opp til deg. Du må huske å publisere det. 

  2.

  Etter å ha publisert innlegget om deg selv så må du trykke på akuratt det innlegget. (Da bare trykker du på overskriften til innlegget)

  3.

  Så må du kopiere opp url til innlegget ved å markere søkelinjen. Derretter høyreklikker du og trykker på kopier. Det ligger øverst i vinduet. Som vist på bildet under. (jeg har brukt et tilfeldig innlegg fra bloggen min for å illustrere)

  4.

  Når du har kopiert opp url så må du gå inn på DESIGN>REDIGER>MALER. Begynn gjerne med forsidemalen. 

  5.

  Så kan du søke, eller bare finne denne koden i maler:

   

  <div id="meny">

  <a href="${BlogUrl}">Hjem</a>

  <a href="${ProfileUrl}">Add meg</a>

  <a href="Url til innlegg"> Om meg </a>

  <a href="Url til innlegg"> Kontakt </a>

  </div> 

   

  Den ligger ganske høyt oppe i malene.

   

  6.

  Så ser du at det står url til innlegg. Og bak der står overskriften, Om meg. 

   

  <div id="meny">

  <a href="${BlogUrl}">Hjem</a>

  <a href="${ProfileUrl}">Add meg</a>

  <a href="Url til innlegg"> Om meg </a>

  <a href="Url til innlegg"> Kontakt </a>

  </div>

   

  7.

  Du skal ta bort:  url til innlegg og bytte ut med den url som du allerede har kopiert.  

  eksempel:

  <a href="http://inaanjuta.blogg.no/1343147982_ofte_stilte_sprsml.html"> Om meg </a>

   

  8.

   Etter at du har limt inn må du huske å lagre. Lagre for hver endring du gjør. 

  9.

  Så må du gjøre det samme med kontakt. Altså lage et innlegg om kontakt informasjon, så kopiere url og lime inn på samme måte. Du må da selfølgelig lime inn under, der hvor kontakt er overskriften.

  10.

  Det som gjenstår da er å lime inn på samme måte i alle fire maler. Det vil si på forsidemalen, innleggsmalen, kategorimalen og arkivmalen. 

   

 • 0

  Virus på blogg?

  Mottok akuratt en mail angående tellere på bloggen og de virusvarslene som folk får opp. Blogg.no har oppfordret alle til å fjerne disse tellerene fra bloggene sine fordi det gir popups som ser ut som virus. Det er ikke virus, men de sier at du bør fjerne det fra bloggen din hvis du har det. 

  Men poenget er at det ikke har noe med mine design å gjøre. Hvis du har en teller inne på bloggen din så har du lagt det inn via widgetsmodulen på egenhånd. Og den har ingenting med html og css kodene å gjøre. Bare så ikke flere av dere tror at dere må bytte design på grunn av dette. 

  Ok så til informasjon for å fjerne disse så går du inn på DESIGN>REDIGER>WIDGETS. Så fjerner du alt som står der. Så er problemet solved.

 • 11

  Legge dette designet ut gratis?

  Begynner å bli ganske lei av dette designet! Nå vil jeg egentlig ha noe helt nytt. Jeg har startet på et så kommer til å bytte ut snart. Men er det noen som vil ha dette som gratis design? Det blir selfølgelig uten alt det rotet i sidemenyen. Bare med de tre dropdownmenyene. Men kommer til å ta bort headermenyen. ( Organictabs ) Hvis ikke hadde jeg nok blitt rent ned av spørsmål siden det er vanskelig å sette inn diverse ting. 


 • 4

  Vinneren av fotokonkurransen!

  Da har jeg avsluttet konkurransen. Og vinneren er det leserene som har bestemt. Jeg må si at leserene har vært flinke til å avgjøre fordi dette er et fantastisk bilde synes jeg. Både motivet, plassering, lys og skygge og kvaliteten er veldig bra. I tillegg er det god kontrast mellom bakgrunnen som er blurry og det som er tydelig i forgrunnen. Gratulerer heddasofie.blogg.no som vinner av fotokonkurransen. Skal snart legge til bildet med link i sidemenyen.   Hva syntes du om bildet?

 • Ina Anjuta
  inaanjutablogg@hotmail.no

  Nå har du akuratt forvillet deg inn på min "nettside"/blogg. Denne siden fungerer som er slags online portfolio av mange av mine arbeider innenfor kunst og design. Jeg et utdannet Mac-operatør, jobber som grafisk designer og denne bloggen handler mye om å utvikle disse ferdighetene enda mer, og å legge ut arbeider og prøveskisser fra skole og privat. Jeg elsker å designe og skape ting, og har laget en rekke bloggdesign til blogg.no. Mange av disse er gratis design som du kan finne øverst i menyen.
  Bortsett fra dette så er bloggen min også et sted hvor jeg får uttrykt min overflatiskhet ved å legge ut bilder av te-kopper, sminke, innkjøp og andre rosa ting i hverdagen, med en unnskyldning om at jeg lærer meg å ta bilder med min canon 550D.

  Instagram

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits

  Tilkomstgruppen