Ina Anjuta - Kunst og design
Hjem Gratis bloggdesign Portfolio malerier Følg bloggen Designhjelp

13

Mer headerlaging

Denne gangen er det http://tonjej.blogg.no/ som har bestilt. Laget en del versjoner her også. Skulle ønske at bildene var mer tydelige, men jeg fikk laget noe ut av det uansett.

Hva synes du?


 

 • 1

  Header til Linn

  Laget header til Linn. Du finner bloggen hennes her: http://linnsin.blogg.no/  Laget ca 20 stk fordi jeg egentlig aldri blir fornøyd med det jeg lager. 

  Det er jo opp til henne å bestemme hvilken hun vil ha, men hvem syntes du var finest? 

 • 23

  DA ER DE NOMINERTE KLARE, STEM PÅ DET BILDET DU LIKER BEST

  Jeg vil takke alle som har sendt inn bidrag til fotokonkurransen. Det var fantastisk mange fine og bra bilder som folk sendte inn! Det gjorde det veldig vanskelig for meg å velge hvem jeg skulle nominere og hvem jeg måtte utelate. Fordi jeg skulle gjerne ha nominert alle, men da ville innlegget blitt for langt. 

  Jeg la mye vekt på kreativitet og samtidig kvalitet og fokus på bildet. Hvis ditt bilde ikke har blitt nominert så vil ikke det si at det ikke var kjempe bra, men det var mye av samme type bilder. Så i stedet for å legge ut fjorten blomsterbilder så la jeg ut et eller to stk. Fordi jeg vile ha varierte bidrag. Noen bilder var bra, men for små. Og noen var litt for uklare selvom motivet var fint eller morsomt. 

   

  Stem ved kommentere på dette innlegget. Skriv tallet på det bildet du likte best. Jeg holder åpent for stemming i noen dager fremover.

  1. http://heddasofie.blogg.no/  2. http://moex.blogg.no

   3.   4. http://thatplace.blogg.no/

  5. http://thebratzz.blogg.no

  6. http://marieabelsen.blogg.no

  7. http://slettvik.blogg.no

  8. http://lovephooto.blogg.no   9. http://lifehappens.blogg.no/ 

   

  STEM PÅ DITT FAVORITTBILDE I KOMMENTARFELTET.

   

 • 2

  Fargekoder blogg.no

  Hvor finner du farger til designet ditt?  Gå inn på designbygger.

  Her kan du finne alle fargene du trenger. Det er ikke vits i å se på sånne kart, der finnes bare noen få farger. jeg har alltid funnet farger her i allefall. Man kan finne på photoshop og andre steder, men det er greiest å finne de her.   Då må huske på å trykke en ekstra gang for at koden skal komme opp. Husk også på den firkanten. Den skal alltid være før koden.

   

 • 8

  Velkommen hjem Mac.

   Yay! Nå er endelig macen min tilbake. Og gjett hva? Jeg måtte ikke betale noe som helst for reparasjonen. Etter min flaks så gikk jeg ut fra at jeg måtte ut med flere tusen kr, slik som en venninne som måtte betale 11000 for reparasjon. Men det slapp jeg, og i tillegg så har jeg ikke mistet noe som helst av bilder og slikt. 
  Snakkes dumme dumme pc! Ikke missforstå meg. Du var fin å ha i mellomtiden, men jeg må innrømme at det var tider da jeg ville kaste deg i veggen.

   


  Husk fotokonkurransen som jeg har gående! Jeg tror jeg kommer til å holde åpent en eller to dager til. Det er så vanskelig å velge hvilke bidrag som jeg skal nominere fordi det var så mange bra!

 • 37

  FOTOKONKURRANSE, MELD PÅ DITT BIDRAG

  Nå er det på tide med en fotokonkurranse igjen. Siste gang hadde jeg en foto og kunstkonkurranse på bloggen og fikk masse fine bidrag. Denne gangen er det kun en fotokonkurranse hvor du kan sende inn fotografier av alt mellom himmel og jord. Vær gjerne kreativ. Hvem som vinner blir avgjort av leserene til slutt da det blir avstemning. Da får du også link til bloggen din sammen med bidraget ditt i avstemnings innlegget. Og vinner bidraget får heders plass i sidemenyen, med link til bloggen din. Det vil ligge der helt til jeg har en ny konkurranse! 

  Du kan bidra med så mange bilder du vil, men si ifra om hvilke bilder du bidrar med hvis det er mange på siden din. Og du kan også legge ut bilder i et innlegg og skrive om denne konkurransen på bloggen din om du vil. Bare så du vet at det er lov. 

  Så kjør på og send inn ditt bidrag! De bidragene jeg liker best vil bli nominert. Som sagt er jeg veldig glad i kreativitet, men det vil ikke si at jeg ikke liker hverdagsbilder heller.

  Hva du gjør: Send link til bidrag i kommentarfeltet og du er med!

   

   

 • 49

  Ofte stilte spørsmål

  Det er enkelte spørsmål som går igjen på bloggen min. Dette er spørsmål som angår mine gratis design og andre typiske designspørsmål. Dette innlegget skal jeg sette i sidemenyen eller nederst ved kommentarene etterhvert slik du kan se igjennom de hvis det er noe du lurer på. 

   

  1. Kan du sette inn gratis design for meg?

  svar: Nei jeg setter ikke inn design lenger, men sjekk ut denne videoen. Da får du det garantert til.

   

  2. Kan du hjelpe meg med å sette inn profilbilde eller header?

  svar: Det samme gjelder her, setter ikke inn design deler. Derfor har jeg også laget denne videoen som forklarer hvordan du gjør det. Hvis jeg skal logge meg inn på en annens blogg og gjøre store endringer koster dette 50kr. Har du ikke råd? Nei da må du gjøre det selv. Ikke for å være streng altså, men jeg har et liv utenom :)

   

  3. Halve sidemenyen min har forsvunnet, hva gjør jeg?

  Svar: 1. Mest sannsynlig har du satt inn widgets via design>rediger>widgets. Da blir det kun tilpasset standard design på blogg.no. Så fjern koden derfra og les her om hvordan du skal sette widgets inn i designet.

  2. Den andre feilen du kan ha gjort er å ha knotet i kodene dine. Kanskje du har klart å fjerne en </div> fra maler. Det er en slags låsningskode for f.eks og blant annet sidemenyen, og hvis du tukler, fjerner eller legger til fler av de kodene kan ting gå i oppløsning i designet. 

   

  4. Hvordan får jeg fler inlegg på forsiden, på min vises bare noen få?

  Svar: Det du gjør er å gå inn på design>rediger>maler. Så finner du denne koden: <tag:entrylist limit="50">. Så endrer du på det tallet bak. Altså fra 50 til 500 hvis du vil. Den styrer hva som skal være max-grensen. Hvis du skriver 1000 innlegg i måneden sånn for å overdrive, og du setter et veldig høyt tall som max grense så kan det hende at bloggen din vil bruke veldig lang tid på å lade. Og når du scroller nedover vil bloggen hakke fordi ikke alle bildene er ladet ferdig enda. Bare så du er klar over det.

   

  5. Hvordan endrer jeg overskriftene?

  Svar: Her kan du finne det meste om hvordan du endrer farge og font på designene.

   

  6. Sidemnenyen min er på bunnen, hjelp?

  Svar: Mest sannsynlig har du endret på bredden under #main i stilsettet. Dvs. koden for innleggene dine. Endre width:800px; til 700px; i stedet og se om jeg fikser seg. (tallene er bare et eksempel) Det du også kan gjøre er å endre bredden på #wrapper. Så endre width:1000px; til et høyere tall.

  Hvis sidemenyen fremdeles ligger på bunnen er det antagelig noe som har skjedd i maler. I såfall så kan ikke jeg hjelpe deg med det, da bør du legge inn design på nytt. 

   

  7. Kan jeg bruke dine grunnkoder som utgangspunkt til å lage gratis design? Hvis jeg endrer så mye at man ikke lenger ser at det er ditt?

  Svar: Nei selvfølgelig kan du ikke det. Hadde du klart å lage design uten mine grunnkoder? Nei, fordi da hadde du jo bare laget egne grunnkoder. Så hvis man bruker av andres grunnkoder så tar man creds for andres arbeid. 

   

  8. Profilbildet mitt er skurrete, jeg bruker det grå, sorte og hvite designet ditt, hvorfor er det skurrete?

  Svar: Jo fordi da jeg laget det designet tenkte jeg at jeg skulle gjøre slik at profilbildet du setter inn i rediger>profil skal vises automatisk. Fordi det skulle være enkelt for de som ikke vet hvordan se setter inn elementer i design, men jeg tok litt feil fordi jeg får spørsmål hele tiden. Du må sette inn et nytt profilbilde, med denne fremgangsmåten. En vakker dag kommer jeg til å fikse slik at du kan sette inn et profilbilde slik som med de andre designene jeg har.

  Dette gjelder det vinterdesignet og det jeg kaller sort-hvitt design.

   

  9. Hvordan legger jeg inn linker i menyen, om meg, kontakt osv.. ?

  Svar: Det har jeg lagt ut en forklaring på i alle innleggene hvor designene mine ligger. F.eks her. Jeg kan ikke forklare det noe bedre i kommentarfeltet enn hva som står i innleggene. 

   

   Ps. Å sette koder i innleggene fungerer ikke alltid så bra, de forsvinner. Derfor er det vaskelig å svare på enkelte ting i kommentarfeltet.

  Jeg kommer til å oppdatere dette innlegget etterhvert som jeg kommer på fler ting folk pleier å spørre om. Og hvis du har generelle designspørsmål nå eller i fremtiden hadde det vært fint om du stillte de spørsmålene i dette innlegget og ikke innlegg som handler om  noe helt annet, det synes jeg er litt irriterende.

   

   

   

   

   

 • 16

  Går det ann å virkelig forsikre seg mot kopieringstyver?

  Jeg har forstått at dette med stjeling av bilder berører mange bloggere. Det forstår jeg godt. Derfor tenkte jeg å skrive et innlegg om det. Jeg la ut et innlegg om kopisperre på bloggen for en stund siden og etter det fikk jeg tilsendt en del mail med spørsmål angående det. Her er innlegget jeg skrev om hvordan du får kopiesperre hvis du ønsker å ha det på bloggen.

  Men dere må vite at det fremdeles er veldig lett å stjele bilder fra bloggen likevel. Jeg skal ikke gi tips til hvordan det gjøres, men hvis noen vil "låne" bilder av bloggen din så er det altfor lett.  Dessuten kan det være nokså irriterende med høyreklikksperre for den som leser bloggen din.

  Det fine med kopisperre er likevel at det ikke blir like lett tilgang til kildekodene dine. (Altså siden hvor alle html kodene dine ligger, alt som vises på hver enkelt side,bilder,oppsett osv..) Og kopisperren gjør at de som er ganske late ikke gidder å stjele likevel hvis de ikke helt vet hvordan de gjør det. Så kopisperre er ikke så dumt hvis du vil utelukke kanskje 50% av alle potensielle tyver. 

  Men hvis du vil være enda mer sikker på at folk ikke stjeler bildene dine ville jeg heller lagt til et vannmerke, slik som dette:

     Hvis du setter det nederst i hjørnet kan du risikere at folk klipper bort den delen. Men det er likevel ikke vits å overdrive! Jeg har kommet over fotoblogger som virkelig merker bildene sine. Jeg mener hvis du er så redd for at folk skal stjele så ville jeg heller latt være å legge ut noen bilder. Det bare ødelegger bildet og ingen har glede av å studere det.  En annen ting som er litt skummelt er at noen stjeler bildene dine og legger de ut på diverse nettsider. Da er det ikke så mye som hjelper, men hvis du setter et vannmerke rett ved hodet ditt blir det vanskeligere å klippe til. Eller puppene dine for den sags skyld hvis du er av den typen som legger ut bikinibilder på bloggen. Da vil de kanskje velge en annen sitt hode(eller tilsvarende) istedet. Dessuten hvis noen ser et bilde av deg på en pornonettside for å sette det litt på spissen med et vannmerke så forstår folk at bildet er stjålet. Du har mye mer du skulle sagt hvis du vannmerker bildene dine.

  (Beklager kleint bilde, bruker gammel pc med masse bilder fra den tiden jeg sverget til overdreven selvbruning)

  Det er klart at du ikke kan garantere deg mot kopiering, men du kan i det minste forsikre deg så godt du kan mot det. Jeg har ikke vannmerket bildene mine enda, men etter å ha sett en blogger kopiere opp rundt 10-15 innlegg rett fra bloggen min så har jeg tenkt til å gjøre det. I utgangspunktet liker jeg at folk deler kunsten min eller legger ut bilder av designene mine for å reklamere for meg. Det setter jeg bare pris på fordi det fungerer som reklame. Men kom over en annen blogger som skrøt av alle bildene hun hadde tatt den siste tiden, det var landskapsfotografier hvor fem av fotografiene var hentet fra bloggen min. Det syntes jeg var litt artig, ikke fordi hun fikk lov til det men fordi folk tør å ta på seg æren for noe de ikke har gjort. Spesielt når det er så lett å spore opp.

  Visste du forresten at google kan spore opp alle som linker tilbake til bloggen din? Så og si alle. Så der kan du finne hvem som har skrevet innlegg om bloggen din. Men den kan også spore opp bilder og tekst som en gang har ligget på din blogg. Du kan i grunnen lime inn bloggurl i søkefeltet til google så skal det komme opp, men jeg bruker en bestemt side i google som jeg desverre ikke har linken til nå men den kan jeg godt legge ut en gang. 

  Du kan vannmerke bildene dine f.eks i Photoshop hvis du har det. Eller i Paint for det har stort sett alle.

   

  Har du opplevd at noen har stjålet bildene dine, eller at noen har missbrukt bilder på nett?

   

 • 6

  Avstemningwidget og rekonstruksjon av innhold på bloggen kanskje

  Hva vil du se mer av i bloggen?
    
  pollcode.com free polls 
  Nå har jeg skaffet meg en slik avstemningswidget på bloggen. Så det hadde vært gøy hvis noen ville stemme på hva som burde vært i bloggen!  Den vil ligge i sidemenyen fremover. Den er kanskje ikke så lekker, men uansett.
  Jeg driver nemlig å rekonstruerer bloggen om dagen, det vil si jeg ønsker å utvide innholdet. Nå om dagen er dette nesten en ren designblogg, men jeg vil gjerne at det skal være en inspirasjonsblogg også. Kanskje komme tips om andre ting enn kun design, skrive mer om hva jeg faktisk driver med utenom å lage design på blogg. Har tenkt på om jeg skulle lage noen innlegg om sminke, kreativ mote og fler temaer som opptar meg. Eneste jeg er litt redd for er at folk ikke lenger forstår hva slags blogg dette er, er det en kunstblogg? designblogg? Eller en blogg som handler om hva som irriterer meg i samfunnet, som er det stikk motsatte når det kommer til bloggkategori av de to første jeg nevnte? Så da er det kanskje en fare for forvirring blant lesere hvis jeg kobler inn for mange temaer. Eller?
  Hva synes du, er det best med en blogg som kun tar for seg en eller to temaer? Eller en blogg som handler om alt mulig?
 • 26

  NYTT MALERI

  Nå er det lenge siden jeg har oppdatert på kunstfronten. Og i det hele tatt malt noe bilde, men nå har jeg gravd frem kunsteren i meg igjen! 

  Jeg har denne gangen beveget meg mot moderne kunst, dette var en bestilling til min tante på bursdagen hennes. Bildet er inspirert av et annet maleri av en kjent kunstner. 


  Hva synes du? Kunne du hatt denne på veggen hjemme? 

 • 3

  Livet i den nye leiligheten og bloggopphold

  Ja det ser ut som at det blir et skikkelig bloggopphold på meg. Som nevnt tidligere så har jeg verken internett eller en velfungerende pc for øyeblikket. Så det blir svar på kommentarer sånn ca en gang i uken. I det siste så har jeg fått ny bloggdesignbestilling hver dag. Typisk. Så det blir desverre ikke noe designlaging på rundt to uker fremover. 

  Så når jeg kommer hjem i leiligheten etter å ha vært ute så blir jeg bare stående midt på gulvet og lure på hva jeg skal gjøre, til jeg begynner å gå frem og tilbake. Så vasker jeg over kjøkken benken som akuratt har blitt vasket enda en gang. Til det ikke er mer å vaske så finner jeg ut at jeg må montere et møbel. Det er alltid et møbel å montere! 

  Her skulle jeg montere seng helt alene.

  Ja det ser kanskje lett ut, men ikke når madrassen veien 300kg.


   

  Etter å ha vært nær å kaste alle delene ut av vinduet (hadde jeg bare vært sterk nok) så klarte jeg det til slutt. 

  Da er det bare skapet igjen. Og skrivebordet. og alt det andre. 

   

  Snakkes igjen når jeg har funnet ut hvordan jeg monterer et telefonuttak i veggen som kan gi meg internettsignaler!

 • 2

  Internett og pc krise

  Jeg har akuratt flyttet til en leilighet som ikke har internett, samtidig har jeg ikke en fungerende pc akuratt nå. Så derfor får jeg desverrre ikke svart noe særlig på mail eller kommentarer.

  Jeg får det fikset internett innen en uke, og forhåpentlighvis ordnet macen også. 

   

 • 5

  Hvem ble julibloggen?

   

   Det er helt opp til tilfeldighetene hvem som ble månedens blogg, Jeg avgjorde det like greit på random.org slik at jeg slapp å sette opp et regnestykke.

  Tallet ble 21 !

  Og det var:

  http://semaren.blogg.no/
   Det kommer opp i menyen snart!

   

   

   

   

 • 56

  Vil du bli juli bloggen?

  Oi da var det tid for juli bloggen! Det vil si at du blir linket i menyen min der oppe i en måned.

   

  Så bare si at du: 1. melder deg på!  I grunnen trenger du bare å kommentere! Hvis du føler for det kan du også skrive noe annet...kommenter, så er du med i trekningen av å bli månedens blogg. 

  Jeg kaster terning på nettet for å avgjøre hvem som blir månedens blogg. Med to terninger selvfølgelig.

   

   

   

 • 15

  ALT OM SKRIFTTYPER

  Hvordan endre skrifttyper, alle mulige skrifttyper. tilrettelagt mine design. Har allerede laget forklaringer på det, men samler alt i et innlegg så det blir lettere å finne.

  Får minst 3 spørsmål om dette hver dag, så kan skrive et innlegg om hvordan man gjør det.

   

  Dette gjøres i stilsettet. Design>rediger>stilsett.

   

  For å endre skriften på innleggene:

  Skrifttypen står under #main  eller #body i stilsettet.

  Slik som dette f.eks:

  }

  body {

  background-color: #f9f9f9;

  font-family: calibri, times, Arial, Helvetica, sans-serif;  <----Skriv inn ønsket skrifttype foran de andre skrifttypene.

  color: #686868;

   

  Endre skrift på overskrifter.

  Sidemeny:

  For å endre skrifttype på overskriftene i sidemenyen så må du finne h3 i stilsettet.

  }

  h3 {

  font-family: calibri,georgia, Times, Arial;  <----Skriv inn ønsket skrifttype foran de andre skrifttypene.

  color: #868686;

  background-color:#f9f9f9;

   

  Innlegg.

  1. Finn h2 i stilsettet. Slik som dette:

  }

  h2 {

  font-family:'calibri, Arial narrow,Georgia, Arial;  <----Skriv inn ønsket skrifttype foran de andre skriftypene.

  color: #868686;

  }

   

  Endre skrifttype på menyene som jeg ofte har under headeren på gratis designene:

  1. Finn meny i stilsettet, det ligger ganske langt ned

  Slik som dette:

  }

  #meny {

  background-color:#ffffff;

  font-family:Zapfino, Arial narrow,Georgia, Arial;  <----Skriv inn ønsket skrifttype foran de andre skriftypene.

  }

   

  Skrifttype importert fra google

  I noen av mine design har jeg importert skrifttyper fra nettet. Slik at skrifttypen vises hos alle. Da kan det se slik ut:  font-family: 'Dancing script ',calibri, Arial narrow,Georgia, Arial;

  Øverst i stilsettet er denne koden: @import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=dancing+script);

  1. For å endre denne kan du enten bare ta bort hele skrifttypen og skrive inn en vanlig en istedet. 

  2. Ellers så kan du importere din egen skrift derfra, link til siden du må inn på: http://www.google.com/webfonts/

  3. Da finner du en skrifttype du liker og kopierer den. Limer den inn i den koden du finner øverst i stilsettet. Husk å ha et plusstegn (+) mellom oppdelte ord.

  4. Så limer du inn samme skriftype under der du ønsker. f.eks h2 som er overskrift i innleggene.

   eksempel:

  }

  h2 {

  font-family: 'Dancing script ', calibri, Arial narrow,Georgia, Arial;  

  color: #868686;

  }

  NB.Husk å ha med disse: ''

   

  Ønsker du å endre farger?

  Nå vet du hvor de forskjellige tingene ligger så da er det lett å endre farger.

   

  Da bare endrer du,  color:#fargekode; <----farge på skrift

  Eller background-color:#fargekode;  <---farger på bakgrunner generelt

   

   

   

 • Ina Anjuta
  inaanjutablogg@hotmail.no

  Nå har du akuratt forvillet deg inn på min "nettside"/blogg. Denne siden fungerer som er slags online portfolio av mange av mine arbeider innenfor kunst og design. Jeg et utdannet Mac-operatør, jobber som grafisk designer og denne bloggen handler mye om å utvikle disse ferdighetene enda mer, og å legge ut arbeider og prøveskisser fra skole og privat. Jeg elsker å designe og skape ting, og har laget en rekke bloggdesign til blogg.no. Mange av disse er gratis design som du kan finne øverst i menyen.
  Bortsett fra dette så er bloggen min også et sted hvor jeg får uttrykt min overflatiskhet ved å legge ut bilder av te-kopper, sminke, innkjøp og andre rosa ting i hverdagen, med en unnskyldning om at jeg lærer meg å ta bilder med min canon 550D.

  Instagram

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits

  Tilkomstgruppen