Ina Anjuta - Kunst og design
Hjem Gratis bloggdesign Portfolio malerier Følg bloggen Designhjelp

7

De tingene jeg bare alltid glemmer å kjøpe...

Jeg bestemte meg februar 2011 at jeg skulle gå til innkjøp av nytt treningstøy. I dag kjøpte jeg det! Og da skulle jeg egentlig bare innom en butikk for å sjekke om de hadde en fresh morgenkåpe. Det hadde de ikke. Men nå har jeg treningstøy og er jeg klar for American bootcamp! 


En annen ting jeg kjøpte var skikkelig lyd. I et år har jeg gått rundt med tidenes mest crappy øretelefoner (som bildet under). Som er som å gå rundt med taffel-musikk og en irriterende veps direkte i ørene, mens det i tillegg gnager. Jeg har alltid vært en musikkelsker, men i det siste så begynte jeg å "la være" å høre på musikk på bussen selvom jeg egentlig kunne. Da skjønte jeg at det var på tide å skaffe noen gode gamle koss-øretelefoner igjen. 
Det er nesten litt flaut å tenke på at jeg brukte disse i et helt år. Før da jeg satt på bussen pleide jeg alltid å le inni meg av folk som brukte disse øretelefonene, helt til jeg selv ble en av dem.....


 • 17

  Se mitt vakre pepperkakehus! og juletre

  Tata! Dette må være det flotteste håndarbeidet som er blitt gjort innen pepperkakehus-liming. Er du ikke enig? Men jeg gir ikke opp ambisjonene om å lage det vakreste pepperkakehuset bare fordi at alt jeg tok i bare raste ned og knakk hele tiden. Det skal forresten ikke se sånn ut, det skal pyntes så til de grader i morgen.

   Og her er litt av juletreet. Det ble så kjedelig med bare de sølvkulene som ikke syntes, så jeg tilføyde noen blomster, røde sko og en ukulele og syntes det ble smashing.

  Har du laget pepperkakehus? I såfall hvordan gikk det? 

 • 4

  Julekollasj

  Dette er julepynten hjemme hos meg i leiligheten. Jeg liker det litt minimalistisk, ikke sånn stappfult av julenisser overalt. Men kunne tenke meg en eneste julenisse slik at det blir komplett. Etterpå kommer juletreet, det blir gøy! Juletreet kommer til å bli alt annet enn tradisjonelt, jeg kan legge det ut hvis vi rekker å pynte det i dag.  • 31

  Hva er forskjellen på sidevisninger og lesere?

  Jeg har skjønt at det egentlig er ganske mange som lurer på dette med forskjellen på sidevesninger og lesere, så da lager jeg et innlegg om hva som er forskjellen. 

  Lesere: (den blå streken)

  Teller antall ip-adresser som har vært innom bloggen din, dette er måten de teller hvor mange som har vært innom bloggen din i dag f.eks. Ip-adressen er adressen til modemet ditt (som leverer internett hos deg) og ikke selve pcen din. Derfor kan fire stykker som bor i samme hus ha vært inne på bloggen din, men det telles likevel som en leser. 

  Sidevisninger: (den røde streken)

  Teller antall ganger en side på bloggen din har blitt vist. Det er derfor den alltid er høyere enn den blå. Så hvis en persom har vært innom bloggen din f.eks 5 ganger i løpet av en dag, så telles dette som 5 sidevisninger fra denne personen. (Ip-adressen). Samme gjelder hvis noen blar i bloggen din så blir det flere sidevisninger. Alle sider som blir lastet inn telles som sidevisning. Potensielt kan du jo trykke 100 ganger på din egen blogg så får du masse sidevisninger :P 

   

  Håper dere som lurte på dette forstod forklaringen min. Lurte du på dette? 

 • 6

  To spørsmål til dere....

  Bare lurer på om dere ønsker at jeg skal holde en konkurranse hvor dere kan vinne gavekort? I såfall hvis dere vil det så skal jeg holde en slik konkurranse. Det er gavekort fra miinto eventuelt. 

  Så lurer jeg også på om dere ønsker at jeg skal lage et juledesign? Jeg vil gjerne lage et hvis jeg vet at dere ønsker å bruke et skikkelig juledesign. Det har vel ikke så mye å si fordi jeg har allerede begynt å lage, så det kommer innen noen dager forhåpentligvis. 

  Nå skal jeg snart stikke å trene på american bootcamp, for å ødelegge bena mine på nytt igjen. Sist klarte jeg ikke å gå på en uke, men denne gangen er jeg forberedt. Det finnes både krykker og rullestol i kjelleren her jeg bor fant jeg ut så jeg får vel bare låne de en uke. 

   

 • 1

  Syk

  Hei. Jeg kårer vinneren av månedens blogg i morgen. Skulle egentlig gjøre det i dag, men er skikkelig syk akuratt nå og orker ikke tenke noe særlig :P Samme når det kommer til kommentarer og mailer som jeg har fått så svarer jeg nok etterhvert selvom jeg bruker litt tid på det om dagen og spesielt nå. 

  Og forresten så kommer mange av mailene jeg mottar direkte til søppelposten. Jeg la merke til det i sta da jeg sjekket igjennom den at det var masse mail der. Så fra nå av så får jeg sjekke den også ved jevne mellomrom. 

  Jeg kommer til å blogge mer fremover enn hva jeg har gjort i det siste. Men akuratt nå skal jeg sove. Natta!

   

 • 5

  Here comes winter

  Tenkte jeg skulle blogge litt. Det begynner å bli en stund siden. Jeg har bare vært langt inne i designverdenen i det siste. Skolen jeg går på er litt slik at det ikke er tillatt med et liv ved siden av. Jeg har til og med begynt å drømme om forpakninger og emballasje-design den siste tiden. Jeg har ikke en gang innsett at det har blitt vinter i det siste, helt til jeg tittet ut av vinduet og la merke til snø!

  Endelig kom vinteren, for jeg har aldri skjønt greia med høsten. Når det først ikke skal være sommer, varmt og strandvær kan det like gjerne være vinter. Enig?

   

 • 5

  Skoleoppgave: Lage TE-emballasje

  Tenkte bare å vise dere hva jeg driver med på skolen om dagen. Vi skal designe te-emballasje til Lipton. Det er gøy. Her er mine foreløpige skisser. Det er egentlig litt tulleskisser, og jeg hadde ikke noen formening da jeg startet. Det er jo forresten sånn jeg alltid kommer frem til hvordan design skal være, jeg prøver meg frem også plutselig blir det bra. Det skal selvfølgelig ikke se slik ut, men noe i denne duren kanskje. Det er gruppearbeid, så det ender sikkert opp med noe helt annet enn dette. 

  Men hva synes du, Er det mest fristende med stilren forpakning eller med masse detajer og stæsj? 

   

  Ps. Fargene på de tre nederste ble dårlig på skjermen, men den øverste er mer riktig. 

  Laget noen nye litt mer videreutviklet, så legger ved de også
 • 7

  Dust header

  Beklager at headeren min ser helt dust ut akuratt nå, bare orket ikke det hullet der oppe. Måtte legge inn noe. Det er rett og slett umulig å tilpasse headeren og det har ingenting å si hvilken størrelse det er. Jeg skal sjekke hva problemet er snart og se om ikke jeg bare har tullet til noe. Er det noen som har hatt det problemet, hvis du bruker det siste designet jeg har laget? 

   

  Jeg landet forresten på denne headern siden alle stemte for at jeg burde bruke denne. 

 • 5

  Storinnkjøp i dag

  Ja nå skal det snart bli orden igjen på ting. Med macen på plass og tre bøker som jeg skal lese så jeg kan bli "proff" på designprogrammene. Det blir bra! Og en organisator til skolepapiret som flyter overalt her.  • 4

  Te-dilla

  Jeg har vært litt fræværende  fra bloggen i det siste, men får skvist inn et innlegg i ny og ne om interessante ting som te likevel. Forsikringsselskapet ringte meg forresten i sta og fortalte at de ikke kunne dekke skadene på macen min og at jeg måtte kjøpe helt ny mac, men de kunne fortelle meg at jeg burde skaffe meg noe som heter "uflaks-forsikring". ÅJA!! Hadde jeg visst at det var noe som het "uflaks-forsikring" så hadde jeg garantert allerede skaffet meg det for lenge siden! Så anyways så går turen til eple og kjøpe en ny i morgen.

  Men over til å snakke om te.

  Jeg drikker te hele dagen lang, og derfor måtte jeg rett og slett ta et bilde av den nye te-favoritten. Det er ingefær-te og skal visstnok være veldig bra. Uten koffein tror jeg, men det er jeg ikke så sikker på siden det er litt vanskelig å tyde pakningen. Kjøper te på frukt og grønt butikker fordi de har litt mer spennende smaker enn de på kiwi.  • 9

  Har klart det igjen.....

  Ja nå har jeg klart å ødelegge macen igjen... Selvom den bare døde helt av seg selv. Ja hva skal man gjøre? Jeg får bare levere den på reparasjon da IGJEN. Begynner å bli flaut.

  Heldigvis så laget jeg to nye design forrige uke samtidig som at jeg laget det nye rosa, da lagret jeg det for sikkerhets skyld inne på en annen blogg. I tilfelle macen skulle klikke og det var jo flaks. Så da kan du vente deg to nye design fra meg iallefall veldig snart. • 1

  Svar på spørsmålsrunde del 2

  Bare svarer litt sånn raskt på disse siste spørsmålene. 

   

  Hva synes du om folk som kler seg i tights og skinnjakke? Svar: Jeg kunne lett ha funnet på å kle meg i tights og skinnjakke selv. Men det er klart at det er forkjell på kvinner og menn når det kommer til det der. 

  Hva gjør du helst på en fredagskveld? Svar: Et glass vin sammen med gode venner, mens vi spilelr et morsomt spill. Kanskje ta en tur ut også. 

  Hva er favoritt outfiten din (bilde)? Svar: Jeg har desverre ikke noe tilgjengelig bilde akuratt nå, men jeg kommer sikkert til å legge ut på bloggen etterhvert. Jeg går alltid i hvit jakke, og gjerne med en løs topp under, med sort stram bukse. 

  Hva liker du og gjøre på fritida? Svar:
  Være sosial, finne på kreative ting. Som f.eks male, designe eller bare lage noe annet rart. 

  Hvem er dine 3 bestevenner? Svar:
  Mamma, Marianne hun jeg bor med, også har jeg en venninnegjeng hvor alle er mine bestevenner. Kan ikke plukke ut spesifikke. 

  Hvem ville du strandet med på en øde øy? Svar: Sammen med Lars Monsen, Tror jeg hadde klart meg mye bedre da. 

  Hva ville du tatt med deg? Svar: I og med at jeg er der med Lars Monsen så trenger jeg ikke å tenke på overlevelse, så jeg ville tatt med en: Oppblåsbar luftmadrass som jeg både kunne sove på og flyte i vannet med, en tralle full av fantabrus og solbriller. 

  Hvor er mesteparten av klærne dine fra? Svar: Hvor klærne mine er fra er noe jeg tenker svært lite på, men uansett så tror jeg at de fleste er fra Cubus, Veromoda og Zara.

  Favoritt mat? Svar: Scampi, blåskjell, fisk. Generelt sjømat. Så elsker jeg også oliven. 

  Drikke? Svar: Kaffe, svart selvfølgelig. 

  Godteri? Svar: Ingen slår søppeldynga. Det må være sterkt eller surt. 

  Alkohol drikk? svar: Rødvin.  

  Mobil? svar:
  Iphone 4s.

  Blogg?
   Svar: Blogger som er litt utradisjonelle som: Linnea Myhre og Kong halvor. Ellers leser jeg mye kunst og designblogger. Og blogger som skriver generelt om kreativitet og har laget artige ting. camillarose.blogg.no er et eksempel på en kreativ blogg. Det er massevis av blogger som jeg ikke kommer på akuratt nå. 

  Vinter eller Sommer? Svar: SOMMER! jeg er et veldig sommermenneske og kommer til å bevege meg ut av Norge så snart jeg har muligheter for det. 

  Går du på skole? Svar: Ja, jeg studerer Macdesign. 

  Favorittfarge? Svar: Rosa, det har det vært siden jeg var liten og kommer alltid til å være. 

  Hva slags farger liker du IKKE? Svar: Spygrønn, spesielt når det kommer til interiør. 

   

  Hva er favorittdyret ditt? Svar: Rotte og katt. 

  Hva er din favoritt artist og sang? Svar: Favorittartist og sang er for meg umulig å svare på, men la oss si at Muse er blant de jeg liker best. 


 • 2

  Svar på spørsmålsrunde del 1

  Det tok sin tid før jeg fikk tid til å svare på disse spørsmålene, men nå har jeg lagt ut del 1 av svarene. Deler opp så ikke innlegget skal bli så langt. Del 2 kommer snart. 

   

  Når ble du interessert i design?

  Svar: Design har jeg alltid vært interessert i, men bloggdesign og grafisk design ble jeg interessert i for et år siden. Like etter at jeg hadde opprettet denne bloggen. Og nå studerer jeg Mac design.

   

  Bor du i leilighet eller hus?

  Svar: Jeg bor i leilighet. Jeg bor ganske i sentrum av Oslo, så da blir det ikke så mye hus.

   

  Hvordan får du organictabs i headeren? 

  svar: Det er komplisert å forklare så jeg kan ikke legge ut forklaringen i dette innlegget, men kan kanskje lage et eget innlegg om det snart hvis mange nok vil det.

   

  Hva slags sminke bruker du? 

  Svar: Alt på bildet under. Til hverdags er det kun Loreal maskara og Shiseido foundation. Og neglelakk da selvfølgelig. Det bruker jeg hver eneste dag. Til tider bruker jeg også Maxfactor eyeliner, Clinique øyenbryns-penn, Gosh lipgloss og Chanel rouge.  Hvor lærte du alle kodene du kan?

  svar: Det har jeg lært via Google. Jeg har søkt på de tingene jeg har hatt lyst til å finne ut av, så har jeg funnet forklaringer på enten norske eller utenlandske blogger. Etterhvert så har jeg funnet ut av koder på egenhånd, siden mye av det er bygget opp ut fra logikk. 

   

  Hva slags gutter liker du?

  Svar: Jeg liker gutter som er intelligente, helst smartere enn meg selv. Gutter som er tøffe nok til å gå rett på sak. Gutter med selvtillitt. Gutter som ser ut som at de er 20, men er 35 år i modenhet. Og ikke minst snille gutter som kan se andre enn seg selv. 

   

  Hvorfor begynte du å blogge?

  Svar: Det var litt sånn innfall egentlig. Hensikten var egentlig å få kunsten min ut et sted. Og som en slags levende portfolio for maleriene mine. Jeg hadde også ambisjoner om å få solgt noen malerier via bloggen, men den planen gikk i dass. Og bloggen endte egentlig opp som alt annet enn det startet med.

   

  Kan du lage flere designer og med tøffe skrift?

  Svar: Kommer til å lage design med jevne mellomrom. Kommer ikke til å slutte med det. Og jeg tar gjerne i mot flere tips om hvordan dere vil at det skal være. 

   

  Hvor lenge har du blogget?

  Svar: I litt over et år. Før det visste jeg så vidt hva blogg var for noe.

   

  Hva er dine fremtidsplaner? 

  Svar: Mine kortsiktige fremtidsplaner er å bli ferdig med studiene, som er om et år. Og få meg jobb som designer. Men jeg er allerede i planleggingsfasen av å starte opp for meg selv, altså en egen bedrift. Så får jeg se hvor jeg ender. 

   

  Hva ser du helst på tv?

  Svar: Ser aldri på Tv. Men ok jeg ser litt tv på nett, så det går i reality-søppel og humor-serier. 

   

  Har du speilrefleks?

  Svar: Ja jeg har en canon 550 D, men jeg har en tendens til å glemme den overalt så får ikke så ofte tatt bilder med den. 

   

  Når kommer ditt neste gratis design?

  svar: Når du minst aner det. Når jeg får inspirasjon og tid til det. 

   

  Har du noen dyr?

  Svar: Nei desverre, skulle gjerne hatt det men det er ikke lov her jeg bor. I såfall skulle jeg hatt en katt som skulle hete Reidar Jr. Eller en ny Rotte. 

   

  Hva er dine formål med bloggen?

  Svar: Det lurer jeg også på noen ganger. Neida, etterhvert som jeg har blogget har jeg sett flere og flere muligheter. Så hensikten ved bloggen er å se hvilke dører som åpner seg, og hva det kan gi meg. Jeg ønsker å åpne nettbutikk etterhvert kanskje og bloggen har gitt meg masse innsikt i ulike markedsføringsmuligheter jeg har. Dessuten er det jo gøy! 

   

  Hva synes du er kleint?

  svar: Jeg synes det er kleint å for eksempel stå foran i en laang kø i butikken, for så og skulle betale og ikke ha dekning på kortet. Det er like kleint hvis det skulle skje meg, som at det skulle skje noen andre i butikken, som for harde livet prøver å komme med en "bortforklaring".

  Det er også kleint når du tror noen snakker til deg,  Og du svarer dem tilbake, men så snakker de i telefon med handsfree. Eller til noen bak deg. Men hvis det skjer unnskylder jeg meg selv med at det er akuratt like kleint å snakke i handsfree.

  Ellers synes jeg det er litt små kleint å blogge om veldig overflatiske ting. Noen ganger så må det til, men jeg må dra meg selv i håret noen ganger over ting som jeg selv skriver på bloggen. 

   

  Har du instragram?

  Svar: Nei har ikke instagram, men har lenge vurdert å skaffe meg det. 

   

  Hva er du avhengig av?

  Svar:

  Kaffe 

  Grønn te

  Musikk i øret 24 timer i døgnet, spesielt på bussen

  Internett-tilgang

  Fanta (brus)

   

  Liker du østkanten av Oslo?

  Svar: Østkaten er flott det, er jo oppvokst på den siden og da likte jeg det. Men har konvertert til vest i senere tid. 

   

  Har du noen gang hatt mørkt hår? 

  Svar: Ja mange ganger, her f.eks. Tatt for rundt 5 år siden. Litt dårlig bilde, men har ikke så mange.

  Har du kviser?

  Svar: Litt morsomt at du spør, for jeg har akuratt fått en kjiip en på haka. Det er ellers sjeldent jeg har kviser.

   

  Hva synes du om denne sangen? http://www.youtube.com/watch?v=nGUKtC5-WBo&feature=related 

  svar: Sangen tok seg definitivt opp med den gitar-soloen på midten der. Ellers så var den helt ok, jeg liker veldig mye musikk som er liknende. Men jeg liker det enda mer dramatisk. 

   

  Hva slags musikk hører du på?

  Svar: Jeg hører masse på elektronica. Det er min favotittsjanger. Men liker også metal og rock. Eksempler: Metallica, Pearl jam, Moby, Mazzive attack, Røyksopp, Black eyed peas(noe), Air, Radiohead, Muse, Nirvana, Bent, Gigi d agostino. Ramset opp en del fordi jeg liker ikke å gjøre forskjell på favorittbandene mine. Annen musikk jeg liker er salsa, klassisk og fjortistrance (:P). 

   

  Hvordan spiser du pære?

  Svar: Hehe, jeg spiser først det som er i midten til den deler seg i to, så spiser jeg bunnen og til slutt toppen til det bare er stilken igjen.
   

  Hvordan lager du de utrolig stilige designene?

  Svar: Takk. De lager jeg med nesten bare koding. Det vil si HTML og CSS koder. Sånn som jeg har lagt ut på html og css siden på bloggen min. Der står så og si oppskriften på hvordan jeg lager design. Til å lage header, ikoner og annen grafikk så bruker jeg photoshop CS5. 


 • 12

  Jeg lager ikke skreddersydde design eller headere lenger.

  Tenkte bare jeg skulle informere om at jeg ikke lager skreddersydde design for folk lenger, jeg logger meg heller ikke inn på kontoer for å fikse ting. Jeg blir nødt til å skrive et innlegg om det siden jeg får flere forespørsler om det enn jeg har tid til å svare på. En annen ting er at jeg heller ikke har tid til å lage header til noen på en god stund. Jeg kommer til å åpne for å lage headere igjen etter en stund, men akuratt nå så må jeg stenge alt som er av slike ting. Jeg liker ikke å gjøre ting halvveis, og det er det resultatet blir når jeg skal være kreativ på kommando uten å egentlig ha noe tid til å fikse med slike ting.

  Men jeg kommer ikke til å slutte å lage gratis design. Kommer heller ikke til å slutte å legge ut koder, forklaringer og alt annet som har med design å gjøre. Gratis ferdig design kan jeg nemlig gjøre i mitt eget tempo, dessuten så kan jeg bestemme akuratt hvordan det skal være uten å tenke på at det skal stå til forventningene til en annen. Og så jeg får ti ganger så mye igjen for det. Det er derfor jeg oftere lager gratis design enn skreddersydde design. 

  Så beklager til alle de jeg ikke har fått tid til å svare i det siste. Det er ikke at jeg ikke har giddet, men at det har blitt for mye mailer om slike ting og jeg har ikke tid. Gratis header lager jeg ikke uansett, men hvis dere vil ha gratis header, hvorfor ikke bare gå på headerplease.no? Der er det masse flinke folk som lager headere helt gratis. 

   

 • 1

  Stress, nytt innkjøp og husk spørsmålsrunde.

  Bare stikker en svipptur innom bloggen. Har innlevering og presentasjon av oppgave i morgen så styrer litt. Jeg er alltid sånn som tenker at jeg har kjempe god tid, men så viser det seg at det er 100 ting som jeg har glemt. Så da blir jeg alltid sittende og styre i siste liten. 

  I dag hadde jeg i tillegg klart å lage tre forkjellige avtaler fordi jeg trodde at jeg skulle være ferdig til i dag, men nå har jeg avlyst resten så nå skal jeg jobbe resten av dagen. Hva går oppgaven ut på? Jo den går ut på å lage en Logo i programmet illustrator.

  Her er forresten mitt nyste innkjøp. En vest kjøpt på Vero Moda. Jeg manglet en vest. 

  Og forresten så har jeg jo spørsmålsrunde nå, Sånn at dere kan stille meg spørsmål. Svarene kommer enten torsdag eller fredag.

 • 13

  SPØRSMÅLSRUNDE

  Ok nå skal dere få muligheten til å spørre om ting! Har aldri hatt spørsmålsrunde før, men det må jo prøves. Dessuten så får jeg så mange spørsmål hver dag om alt mulig rart, både på mail og kommentarer. Mest om design, men også om andre ting. Så da er det kanskje greit å smøre alt i en klynge. Vær gjerne kreativ med spørsmålene, da er det jo mye morsommere. Og jo mer variert jo bedre. Spør gjerne om noe du har lurt på om design lenge om du vil. Men ikke sånne, "hvordan setter jeg inn header" type spørsmål. Så kjør på så svarer jeg på alt i et innlegg.   

 • 5

  Hverdagsirritasjon #1

  Først vil jeg bare si at jeg tror matbutikken og bussen er de stedene hvor det foregår aller mest irritasjon. Det finnes ikke et sted jeg finner mer irriterende enn bussen for eksempel. Og jeg må si at matbutikken er en god nummer to. Men så nå må det ut! 

   

  Bussen:

  1.  Jeg synes blant annet det er irriterende når det nesten er helt tomt på bussen og en person absolutt skal sette seg ved siden av deg. Og skal i tillegg  sette seg demonstrativt opp på posen din fordi den gikk ut over det andre setet.

  2. Folk som stirrer. Det er alltid en eller annen som må glo på bussen. Ikke bare sånn litt diskret og kaste noen blikk.

  Men mer sånn her: 

  Jeg vet ikke hva det kommer av, men det er en forbannelse jeg har fått over meg i det siste. 

   

  Andre ting som irriterer på buss: 

  3. Mennesker som skal breie seg når de sitter ved siden av meg sånn at kroppen min blir trøkket inn i vinduet, spesielt når det svinger og jeg blir enda mer most.

  4. Når jeg må stå på bussen og buss-sjåføren kjører som en idiot. Og jeg har ikke noe sted å holde. Så jeg raser fra å ta tak i den ene skulderen til å grabbe skikkelig tak i rompa til en annen fyr. Sånn uten at det var min intensjon altså. 

  Matbutikken:

  1. Når du skal kjøpe deg en vare som du må være over 18 år for å kjøpe. Så må du gjerne vise legitimasjon. Spesielt jeg, men det har jeg lært meg å leve med. Dessuten tar jeg det som et kompliment at jeg ser ung ut. Det som irriterer meg mest er når personen ikke spør meg om legitimasjon, men heller sitter å skuler på meg. Sånn overdreven skanning av hele meg. Etterfulgt av et surt blikk, av en eller annen merkelig grunn. Som om jeg har begått en forbytelse. Så hvorfor ikke egentlig bare SPØRRE om jeg er gammel nok. Det er mye jo hyggeligere det, enn å sitte å se stygt på folk når de handler. 

  2. En annen ting jeg har bitt meg merke til er hvordan enkelte bak kassa plutselig jobber i FBI når de skal spørre deg om legitimasjon. Noen som sitter bak kassa har bestemt seg for at du ikke er gammel nok på forhånd, så da hjelper det å rope ut på en sinna måte. "Legitimasjon-takk!!!!!!" Da ser jeg mitt snitt i å dra på med mitt aller mest fårete glis og sier "jeg trodde aldri du skulle spørre", samtidig som at jeg smører kortet mitt i fjeset på vedkommede. 

  Kjenner du deg igjen i noen av disse? 


 • 4

  19 Quotes, hvilket liker du best?

  Ja her sitter jeg og prøver å finne det beste ordtaket eller qoute'n. Men klarer ikke helt bestemme meg. Mest sannsynlig kommer jeg til å bestemme meg i løpet av kvelden. Men les igjennom disse som jeg har ramset opp under fordi det er mange bra her. (Birdag fra lesere til månedens blogg konkurranse)

  De jeg har valgt ut i dette innlegget er de som treffer meg og livet mitt best, eller at det ligger mer i ordene enn det som står, eller bare at de bare var morsomme. En av disse kårer jeg til månedens blogg. Kanskje i kveld. 

  Ble visst ganske mange! 

   

  1. It's the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more.

   

  2. Dear life..."when i say this could not get any worse, its NOT a challenge"

   

  3. I'm great in bed! I can sleep for days 


  4. Find a man who will ruin your lipstick, not your mascara.

  5. Somebody just need a high five. In the face. Whit a cheer.

  6. Smil og hver glad for hver dag som går, så skal du se hvor vondt i kjeften du får! 

  7. Everyone wants happiness, no one was pain - but you can't have a rainbow without a little rain.


  8. You've gotta dance like there's nobody watching, love like you'll never be hurt, sing like there's nobody listening, and live like it's heaven on earth.

  9. It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not 

   

  10. Be nice to nerds. You may end up working for them.

   

  11. Be yourself - everyone else is already taken


  12. Those who doesnt believe in magic, will never find it 


  13. Det verste ved å bli eldre er at dine jevnaldrende er blitt så fryktelig gamle

  14. Be what you want to be, not what other want to see.

   

  15. I like rumors! I find out so much about my self that i didn't even know 

   

  16. When I was little, I didn't care about my weight, clothes, or hair, I just did what made me happy.

   

  17. You can close your eyes to the things you don't want to see, but you can't close your heart to the tings you don't want to feel. 

   

  18. A smile is the prettiest thing you can wear

   

  19. Life is like painting; its up to you to choose the colors, start drawing, and create your own masterpiece 

      Hvilket syntes du var best? 

   

 • 3

  Dere er flinkere til å komme på gode quotes, enn jeg er til å komme på en overskrift

  Heisann folkens. Dere har vært skikkelig flinke til å finne quotes og ordtak synes jeg. Nå har jeg masse å velge mellom! Tenkte jeg skulle bruke en av de til å pynte et mobildeksel kanksje. Så nå kan jeg velge og vrake. Men det blir litt av en jobb å lese igjennom alle. Jeg kårer vinneren i morgen. 

  så skal jeg lage et innlegg med de beste qoutsene i et senere innlegg. 

   

  Disse er forresten litt morsomme: 

           

 • 10

  Jo mer populært jo mer ræva kvalitet?

  Ja jeg snakker om Pizza originale som hittil har vært min favorittpizza! Inntill nå. Ja inntil nå fordi opprinnelig så har de skikkelig gode pizzaer. Men nå har de byttet ut ingredienser på sin andre pizza som var min favoritt. Det vil si at de har bare tatt bort all osten og halvert resten av ingrediensene så det smaker som en vrengt kalsone. Apropos så husker jeg den gangen kalsone smakte godt. Men det er slik med produkter som blir populære at de fjerner halvparten av alle ingredisensene som gjør pizzaen god for å gjøre produksjonen mer billig. Hvorfor? Jo fordi de nå har et navn. De har et image for å lage god pizza så "ingen" legger merke til at pizzaen ikke er god lenger. Fordi "alle" husker pizzaen som god og "alle" snakker om at pizzaen er god. Det som skjer er at vanene dine gjør at du fortsetter å kjøpe samme produkt/merke selvom den ikke lenger smaker godt. Fordi vi er vane-mennesker. Vi er ganske enkle sånn. 
  Har du forresten hørt om Bislett kebab? Ja selvfølgelig har du det! Hvis jeg tar meg en tur til Toten og slår av en prat med noen innfødte, så har de hørt om bislett kebab, det er gjerne det første de spør om hvis jeg nevner at jeg er fra Oslo. Det verste er at disse menneskene forteller meg at Bislett kebab er den beste kebaben som eksisterer. Da må jeg spørre dem om de faktisk har smakt den? Fordi hvis jeg skal være ærlig så er det en av de værste kebabene i hele Oslo. Ikke det at jeg spiser kebab til vanlig, men jeg har smakt den. Så er det mange som sier at selvfølgelig er den god fordi alle snakker jo om den. Da måå den jo være god. Da sier jeg at NEI, den måå ikke være god, bare fordi alle sier den er det. Men det er ingen som tørr å gå mot strømmen heller, så den som ikke mener det samme bare tier. Det jeg vil frem til er at den har smakt dritt de siste ti årene, men at den ble kjent fordi den var veldig god i 1999. (eller noe sånt) Defor tror folk fremdeles at den er god, selvom den ikke har vært god de siste 14 årene! Og de som ikke er fra oslo har jo hørt ryktene om hvor god denne kebaben er, selvfølgelig tror de at det er noe alle oslo-folk er enige i. Men jeg skal fortelle seg at det er ingen jeg kjenner som synes denne kebaben er god. Så hvorfor er ikke kebaben god lenger? Jo fordi den ble så populær! De begynte dermed å produsere kebaben så billig som mulig. Fordi det er det de tjener aller mest penger på i og med at markedsføringsjobben allerede var gjort. Og det faktum at alle fremdeles lever etter at den smaker godt fordi den en gang har gjort det.

  Det ligger kanskje litt i kortene at dette ikke bare handler om pizza og kebab. Men alt egentlig. Mennesker som har blitt populære, bloggere, vesker som koster 20 000 kroner som egentlig er stygge, men alle tror de er fine fordi det er populært.

  Så lærdommen er at: Så lenge merkevaren og ryktet ditt er strerkt nok så kan du gjøre hva du vil og slippe unna med det. Men jeg skal fortelle deg jeg pizzaoriginale, at du lurer ikke meg! Fra nå av så blir det grandiosa for alle penga! Jeg slenger meg herved med på pappas boikott, som gikk ut på at mannen i reklamen for ti år siden sa "originale" på en irriterende måte, derfor nekter pappa å spise den pizzaen. 

   

 • 0

  Legger ut de nominerte i kveld

  I løpet av kvelden så legger jeg ut de nominerte til foto og kunst konkurransen! 

  I mellomtiden er det bare å melde seg på fremdeles.

   

   

 • 13

  Hva får deg til å besøke bloggen min?

  Hva er det som får dere til å besøke bloggen min?

  Er det.....

  1. Gratisdesignene?

  2. HTML og CSS kodene?

  3. Blogginnleggene? ( som jeg vet det har vært lite av i det siste....)

  4. Tilfeldig. siden du så en blogg med mitt design derfor trykket du deg inn og lukket like fort?

   

  Vær helt ærlig! Litt morsomt å vite for da vet jeg hva jeg kan gjøre mer av. Og for en som studerer markedsføring er det alltid interessant å vite. 

   

   

 • 3

  Bredere eller smalere sidemeny

  1. Gå inn på design >rediger>stilsett

  2. Lim koden hele koden inn nederst i stilsettet:

  }

  #side

  Border: 0 px solid #000000;     <----hvis du vil ha ramme rundt kan du skrive inn 1px der det står 0px.

  width: 200px;    <----Endre bredden ved å legge inn et høyere eller lavere tall her.

   }

   

  Hvis du allerede har #side limer du inn de to nederste linjene under #side. Alstå disse: 

  Border: 0 px solid #000000;     

  width: 200px;   

   

   

 • 24

  Sette inn header uten å ødelegge design

  1. Gå inn på design > reiger > stilsett

  2. Lim inn denne koden under #header:   background-image: url('URL-ADRESSEN TIL BILDET');

  3. Ta bort denne linjen under #header hvis du har den:   background-color: #xxxxxx;      

   

  Slik at det ser ut som under: 

   

  #header {

  background-image: url('URL-ADRESSEN TIL BILDET');

  background-repeat: no-repeat;

  height: 300px;        <--- Her kan du endre på høyden på headeren

  width: 900px;          <----Her kan du endre på bredden på headeren

  }

   

   

  4. last opp en header på photobucket.com eller tinypic.com 

  5. Kopier url og lim inn der det står med stor skrift.   ikke ta bort de to ( '  ' )

  6. For å tilpasse størrelsen kan du endre på bredde eller høyde som forklart ovenfor

 • Ina Anjuta
  inaanjutablogg@hotmail.no

  Nå har du akuratt forvillet deg inn på min "nettside"/blogg. Denne siden fungerer som er slags online portfolio av mange av mine arbeider innenfor kunst og design. Jeg et utdannet Mac-operatør, jobber som grafisk designer og denne bloggen handler mye om å utvikle disse ferdighetene enda mer, og å legge ut arbeider og prøveskisser fra skole og privat. Jeg elsker å designe og skape ting, og har laget en rekke bloggdesign til blogg.no. Mange av disse er gratis design som du kan finne øverst i menyen.
  Bortsett fra dette så er bloggen min også et sted hvor jeg får uttrykt min overflatiskhet ved å legge ut bilder av te-kopper, sminke, innkjøp og andre rosa ting i hverdagen, med en unnskyldning om at jeg lærer meg å ta bilder med min canon 550D.

  Instagram

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits

  Tilkomstgruppen