Trenger du din egen logo? (Ina Anjuta)
Hjem Gratis bloggdesign Portfolio malerier Følg bloggen Designhjelp

14

Trenger du din egen logo?

Dette innlegget er dedikert til deg som nylig har startet for deg selv og trenger en egen logo. Logo er en veldig viktig del av markedsføringen av en bedrift, enten om du driver en enkel nettside/blogg eller satser større så vil en god logo gi deg mange fordeler. Det er logoen som forteller hvem du er, hva du driver med og hva du har å tilby. Derfor vil jeg gjerne anbefale logodesigneksperten.no for deg som søker etter en god og selgende logo til din nettside/blogg eller bedrift. 

Har lagt ved tre eksempler på logodesignekspertens tidligere arbeider. 

Om logodesign og logodesigneksperten

Nybegynner-guide i logodesign
Et logodesign er en visuell representasjon av en bestemt bedrift, organisasjon, eller av bestemte produkter og tjenester. Å ha en effektiv logo er viktig fordi det fungerer som ditt visuelle symbol på markedet. Et godt logodesign kan fungere som en magnet for klienter, mens en dårlig vil få deg til å forsvinne i et hav av ineffektive designer, glemt og ubemerket.

Designprosessen
Om du er i prosessen av å lage en bedriftslogo, er det noen ting du må vite før du gjør ferdig designet. Først og fremst må du vite hvilken type logo som er best for din bedrift. Det er tre hovedtyper av logoer. Den skriftbaserte, illustrasjoner og bildelogoer. Skriftbaserte logoer er så enkelt som visuelle representasjoner av bedriftsnavnet. Noen eksempler er logoene til Sony og Microsoft. Illustrasjonslogoer viser på den annen side tjenestene eller hensiktene til bedriften din. For eksempel vil et malingsfirma kunne ha en kost som logo. Bildelogoer som de brukt av Nike og Adidas består både av symboler og tekst. Dette separerer dem fra den gruppen logoer som bruker bare symboler.

Før du velger hvilken type logo bedriften din burde ha, burde du undersøke typene av logoer som andre bedrifter i samme bransje som deg har. Det er to veier du kan gå etter det: Å velge å ha en logo som ligner på den vanlige typen som de andre bedriftene har, eller tørre å prøve noe nytt som gjør at du stikker ut. Begge valg er gode, selv om effektiviteten til logoen vil variere avhengig av designet. Etter du har tatt beslutningen, er det på tide å bestemme seg for et design. Skriv kort en beskrivelse av hensikten med bedriften, og baser designet på den.

Former, farger og andre 
Det er ingen eksakte retningslingjer for denne delen, selv om du må kunne relatere til formene og fargene som brukes i bedriftens logo. For eksempel, om bedriften er relatert til vann, kan du bruke former som minner om bølger. Hovedfargene burde også være relevante til vann ? som blått og hvitt.

Selv om det ikke er noen eksakte retningslinjer å følge når du designer logoer, kan det være ekstremt nyttig å kjenne til tingene du burde unngå. Når det gjelder farger, prøv å ikke velge mer enn tre farger med mindre du vil at bedriften skal framstå som forvirrende. Prøv også å bruke færre former og designelementer. Husk at du vil øsnke å ha et design som øyeblikkelig kan beskrive bedriften. Du vil ikke oppnå dette ved å ha en logo som er for forvirrende på øyet.

Prøv å bruke solide farger, fordi det kan gjøre logoen enklere og stikke ut enda mer. En annen fordel med å ha bare solide fargerer at logoen fortsatt vil se bra ut selv om den er trykt i svart og hvitt. Akkurat som den gamle klisjeen: ?Det enkle er ofte det beste?. Lag en visuell representasjon rundt dette konseptet.

 


 • Dato: 12.02.2013 klokken.16:16
  URL: http://www.bolino.blogg.no
  (Se der jeg har mail adr skal være) Hennes design lignet VELDIG på ett av dine gratis design, men kan ikke se at hun linker til at det er ditt design? :-) Tenkte bare å gi deg en heads up.
  Dato: 12.02.2013 klokken.17:21
  URL: http://inaanjuta.blogg.no/
  Renate: Hei. Takk for at du sier fra :) Det kom ikke opp noen link da... :/
  Dato: 12.02.2013 klokken.20:59
  URL: http://www.bolino.blogg.no
  Kan sende til deg på melding :)
  Dato: 14.02.2013 klokken.15:11
  URL: http://kunstklubben.blogg.no
  Fine Logo'er

  Og takk for hjelp :)
  Dato: 19.02.2013 klokken.18:32
  URL: http://www.heysiri.blogg.no
  hei:) har et spørsmål ang html koder, og fant det ikke på designhjelpen din. men vet du hvordan man gjør slik at teksten på innlegg og sidemenyen ikke kommer bort i "kanten" på bloggen? Sånn du har på bloggen din:) hadde koden før, men finner den ikke igjen noe sted og googla alt mulig rart for å prøve å finne den :P hehe.
  Dato: 19.02.2013 klokken.18:54
  URL:
  Hei, jeg lurte på hvilke font du brukte på overskriftene Julia Nyland sin blogg? Den var utrolig fin, og jeg har veldig lyst til å bruke den som tattoveringsskrift, derfor jeg hadde blitt utrolig glad om du hadde svart! :-)
  Dato: 19.02.2013 klokken.21:36
  URL: http://inaanjuta.blogg.no/
  Siri: Jeg tror koden du leter etter er: padding:10px;
  Så må du justere litt på tallet bak. :)
  Dato: 19.02.2013 klokken.21:47
  URL: http://inaanjuta.blogg.no/
  Anonym: Hei. Fonten jeg bruker der er, Petit Formal Script. Du kan google den og se hva som dukker opp da. :)
  Dato: 19.02.2013 klokken.23:33
  URL: http://www.heysiri.blogg.no
  Tusen takk, det var helt riktig!:)

  Men har et lite spørsmål til..hehe. Når jeg trykker inn på en kategori, så er overskriftene kjempe store og en helt annen skrifttype enn jeg har på fremsiden. Ver du hvordan man fikser det?:)
  Dato: 21.02.2013 klokken.11:51
  URL: http://healthymotivation.blogg.no/
  Heisann! Jeg liker at du deler designene dine :) Jeg prøver å bruke et av dine design, og det ser det ut som jeg har fått til.. men jeg hadde noen bannere, men nå kan får jeg ikke til å se de? Kan du hjelpe meg? :)
  Dato: 21.02.2013 klokken.17:50
  URL: http://http://crazed.blogg.no
  Hei!

  Jeg dreiv å googlet meg fram, å fant et gratis design hos deg. Jeg har aldri brukt blogg.no før, så nå føler jeg med virkelig dum. Kan du ta en titt på det siste innlegget jeg har skrevet (desperat heter innelgget) å svare meg der? Er bare kjappe spørsmål:-)

  Ps: Takk for nydelig design.
  Dato: 23.02.2013 klokken.14:12
  URL: http://eld09.blogg.no
  Hei,jeg lurer på hvordan man lager sånne knapper der det står f. Eks "om meg" takk om du svarer ;-)
  Dato: 23.02.2013 klokken.21:24
  URL: http://justmeandmeself.blogg.no
  fin blogg. ta en titt på min blogg?<3
  Dato: 15.12.2016 klokken.06:35
  URL: http://russelogo-design.com/
  Bruke solide farger er best for å designe en logo - de skrive bedre og enklere for betrakteren.
  Kommenter her

  Til toppen
  Ina Anjuta
  Kontakt: inaanjutablogg@hotmail.no

  Nå har du akuratt forvillet deg inn på min "nettside"/blogg. Denne siden fungerer som er slags online portfolio av mange av mine arbeider innenfor kunst og design. Jeg et utdannet Mac-operatør, jobber som grafisk designer og denne bloggen handler mye om å utvikle disse ferdighetene enda mer, og å legge ut arbeider og prøveskisser fra skole og privat. Jeg elsker å designe og skape ting, og har laget en rekke bloggdesign til blogg.no. Mange av disse er gratis design som du kan finne øverst i menyen.
  Bortsett fra dette så er bloggen min også et sted hvor jeg får uttrykt min overflatiskhet ved å legge ut bilder av te-kopper, sminke, innkjøp og andre rosa ting i hverdagen, med en unnskyldning om at jeg lærer meg å ta bilder med min canon 550D.

  Instagram

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  hits