Hvordan photoshoppe seg enda mer vakker! Del 1. (Ina Anjuta)
Hjem Gratis bloggdesign Portfolio malerier Følg bloggen Designhjelp

13

Hvordan photoshoppe seg enda mer vakker! Del 1.

Dette blir en ganske lang toturial hvor jeg vise hvordan du med enkle grep kan gjøre deg selv mer vakker på bilder hvis du har photoshop. Jeg tar utgangspunkt i bildet under og i dette innlegget skal jeg ta for meg.

1. Fikse på urenheter, fikse streker og "rynker". 

2. Gjøre øynene og lysere og klarere.

3. Gjøre tennene hvitere.

Før og etterbilde.

 

Det første du må gjøre er å laste opp et bilde i Photoshop. Deretter bør du duplisere bakgrunnslayeret. Det gjør du ved å høyreklikke på layeret du vil kopiere opp. Så velger du "dupliser layer". Hvis du ikke vet hvor layerpaletten er så bør du trykke på bildene under:

Bilde nummer 1 viser hvordan det ser ut når du dupliserer et layer. Bilde nummer 2 viser hvor du finner layerne og hvordan du lager et nytt.

                       
1. Først skal vi ta for oss urenheter. Da må vi finne Spot healing brush og Patch tool. Hvor du finner det har jeg vist på bildene under.

                        Så velger vi aller først patch tool. Zoomer litt inn på bildet. Og markerer det området du vil fikse på, som vist på bildet under. Deretter trykker du innenfor markeringen og holder inne museknappen og drar mot et område som ser bra ut og slipper. Da kopierer du på en måte det nye området. 

Du kan bruke patchtool på de aller største områdene. Men hvis det er snakk om små flekker ville jeg ha brukt Spot healing brush tool som på bilde nummer 2 under. Når du bruker spot healing brush så bare drar du over de stedene med urenheter og slipper. Eller bare trykker over. 


Hvis du gjør noen feil kan du bare trykke på cmd+x for mac eller ctrl+x for windows å fjerne det igjen. 

 

2. Nå skal jeg gjøre øynene klarere. Først dupliserer jeg det siste layeret. Og zoomer litt inn på øynene.

Så finner jeg Magnetic lasso tool og markerer rundt det ene øyet. Så finner jeg Adjustments i sidebaren noen hakk under layers, og velger Color-balance. Da kommer den firkanten opp som vist på bildet under. Så justerer jeg på på de spakene som du ser for å gjøre øyenfargen litt sterkere. Enten om du vil endre helt om på øyefarge eller om du bare vil forsterke den fargen du allerede har. Her gjør jeg øynene mine enda grønnere. Pass på så du ikke overdriver, da vil du se ut som en alien.Som de ser så er det ikke så mye jeg har endret på øyefargen, men det vil se klarere ut. Dessuten skal det så lite til før det ser unaturlig ut. Når du er ferdig med å justere øyenfargen så dupliserer du det siste layeret. Så går vi videre. 

Nå skal jeg gjøre det hvite i øyet enda mer hvitt. Da markerer jeg resten av øyet. Da velger jeg samme verktøy som da jeg markerte øyet i sted, Magnetic lasso tool. Bare at denne gangen markerer jeg det hvite. 

 

 

 

 

 Så trykker jeg på Adjustments igjen. Og velger Curves. Og drar i den spaken/linjen som vist på bildet under. Hvis du ser etter så er det ene øyet blitt litt klarere og hvitere enn det andre.

Dupliser layeret og gjør det samme på det andre øyet. 

 

 

 


3. Da gjenstår det bare å gjøre tennene hvitere. Det er akuratt samme prosedyre som å gjøre øynene hvitere. Husk å duplisere forrige layer. Da velger du også Magnetic lasso tool for å markere. Så velger du adjustments og curves. Og fikser på nyansene på samme måte som med det hvite i øynene. 


Forstod du forklaringen? Håper det for da kan jeg lage flere senere. 

 

Neste gang kan jeg vise hvordan du farger hår og ettervekst i Photoshop. Og hvordan du kan legge på en brunfarge så du ser mer tan ut. På bildet under har jeg farget etterveksten og lagt på litt ekstra brunfarge på samme bilde som jeg har redigert på nå. Det ser kanskje litt fake ut, men jeg har gjort en ganske rask jobb og hadde jeg sittet i en time til så hadde det sett mer naturlig ut.

 

 


 • Dato: 14.09.2012 klokken.16:52
  URL: http://ingelinflygel.blogg.no
  så fint bilde ble ! :)
  Dato: 14.09.2012 klokken.17:07
  URL: http://LadyCassandra.blogg.no
  Ble veldig fint! Skal jeg prøve ut etterpå. :P
  Dato: 14.09.2012 klokken.18:23
  URL: http://smary.blogg.no
  wow så fint.. skal også prøve :)
  Dato: 14.09.2012 klokken.18:25
  URL: http://sisseldream.blogg.no
  så sykt pen du er! :)
  Dato: 14.09.2012 klokken.18:25
  URL: http://lenekm.blogg.no
  så fint det ble!:D
  Dato: 14.09.2012 klokken.18:29
  URL: http://ingaalove.blogg.no
  bra tips!
  Dato: 14.09.2012 klokken.18:34
  URL: http://myseecret.blogg.no/
  Det såg utrolig kult ut ; o

  Skulle ønske jeg hadde det programmet... :(
  Dato: 14.09.2012 klokken.18:35
  URL: http://odaeikas.blogg.no
  Du er pen fra før!
  Dato: 14.09.2012 klokken.18:36
  URL: http://www.blogg.cathrinenesset.com
  Photoshop gjør underverker :)
  Dato: 14.09.2012 klokken.18:57
  URL: http://www.lillsu.blogg.no
  Sykt fint!!
  Dato: 14.09.2012 klokken.19:09
  URL: http://siljeml.blogg.no
  Så fint!
  Dato: 15.09.2012 klokken.15:59
  URL: http://emmisseen.blogg.no
  Kan du hjelpe meg lage et design og en header?
  Dato: 15.09.2012 klokken.18:01
  URL: http://rebekkabaraldsnes.blogg.no
  Hei ,lurer på hvor mye du skal ha for og lage et design til meg?:) Er ikke stoore greiene jeg ønsker meg,slik at du vet det :)
  Kommenter her

  Til toppen
  Ina Anjuta
  Kontakt: inaanjutablogg@hotmail.no

  Nå har du akuratt forvillet deg inn på min "nettside"/blogg. Denne siden fungerer som er slags online portfolio av mange av mine arbeider innenfor kunst og design. Jeg et utdannet Mac-operatør, jobber som grafisk designer og denne bloggen handler mye om å utvikle disse ferdighetene enda mer, og å legge ut arbeider og prøveskisser fra skole og privat. Jeg elsker å designe og skape ting, og har laget en rekke bloggdesign til blogg.no. Mange av disse er gratis design som du kan finne øverst i menyen.
  Bortsett fra dette så er bloggen min også et sted hvor jeg får uttrykt min overflatiskhet ved å legge ut bilder av te-kopper, sminke, innkjøp og andre rosa ting i hverdagen, med en unnskyldning om at jeg lærer meg å ta bilder med min canon 550D.

  Instagram

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  hits