Jo mer populært jo mer ræva kvalitet? (Ina Anjuta)
Hjem Gratis bloggdesign Portfolio malerier Følg bloggen Designhjelp

10

Jo mer populært jo mer ræva kvalitet?

Ja jeg snakker om Pizza originale som hittil har vært min favorittpizza! Inntill nå. Ja inntil nå fordi opprinnelig så har de skikkelig gode pizzaer. Men nå har de byttet ut ingredienser på sin andre pizza som var min favoritt. Det vil si at de har bare tatt bort all osten og halvert resten av ingrediensene så det smaker som en vrengt kalsone. Apropos så husker jeg den gangen kalsone smakte godt. Men det er slik med produkter som blir populære at de fjerner halvparten av alle ingredisensene som gjør pizzaen god for å gjøre produksjonen mer billig. Hvorfor? Jo fordi de nå har et navn. De har et image for å lage god pizza så "ingen" legger merke til at pizzaen ikke er god lenger. Fordi "alle" husker pizzaen som god og "alle" snakker om at pizzaen er god. Det som skjer er at vanene dine gjør at du fortsetter å kjøpe samme produkt/merke selvom den ikke lenger smaker godt. Fordi vi er vane-mennesker. Vi er ganske enkle sånn. 
Har du forresten hørt om Bislett kebab? Ja selvfølgelig har du det! Hvis jeg tar meg en tur til Toten og slår av en prat med noen innfødte, så har de hørt om bislett kebab, det er gjerne det første de spør om hvis jeg nevner at jeg er fra Oslo. Det verste er at disse menneskene forteller meg at Bislett kebab er den beste kebaben som eksisterer. Da må jeg spørre dem om de faktisk har smakt den? Fordi hvis jeg skal være ærlig så er det en av de værste kebabene i hele Oslo. Ikke det at jeg spiser kebab til vanlig, men jeg har smakt den. Så er det mange som sier at selvfølgelig er den god fordi alle snakker jo om den. Da måå den jo være god. Da sier jeg at NEI, den måå ikke være god, bare fordi alle sier den er det. Men det er ingen som tørr å gå mot strømmen heller, så den som ikke mener det samme bare tier. Det jeg vil frem til er at den har smakt dritt de siste ti årene, men at den ble kjent fordi den var veldig god i 1999. (eller noe sånt) Defor tror folk fremdeles at den er god, selvom den ikke har vært god de siste 14 årene! Og de som ikke er fra oslo har jo hørt ryktene om hvor god denne kebaben er, selvfølgelig tror de at det er noe alle oslo-folk er enige i. Men jeg skal fortelle seg at det er ingen jeg kjenner som synes denne kebaben er god. Så hvorfor er ikke kebaben god lenger? Jo fordi den ble så populær! De begynte dermed å produsere kebaben så billig som mulig. Fordi det er det de tjener aller mest penger på i og med at markedsføringsjobben allerede var gjort. Og det faktum at alle fremdeles lever etter at den smaker godt fordi den en gang har gjort det.

Det ligger kanskje litt i kortene at dette ikke bare handler om pizza og kebab. Men alt egentlig. Mennesker som har blitt populære, bloggere, vesker som koster 20 000 kroner som egentlig er stygge, men alle tror de er fine fordi det er populært.

Så lærdommen er at: Så lenge merkevaren og ryktet ditt er strerkt nok så kan du gjøre hva du vil og slippe unna med det. Men jeg skal fortelle deg jeg pizzaoriginale, at du lurer ikke meg! Fra nå av så blir det grandiosa for alle penga! Jeg slenger meg herved med på pappas boikott, som gikk ut på at mannen i reklamen for ti år siden sa "originale" på en irriterende måte, derfor nekter pappa å spise den pizzaen. 

 


 • Dato: 30.08.2012 klokken.00:22
  Kine Merethe
  URL:
  Ikke smakt den pizzaen, men jaa er enig i at bislet kebab ikke smaker godt!!
  Dato: 30.08.2012 klokken.13:43
  URL: http://anetteogjonas.blogg.no
  hei:) Har lånt et av dine gratis design på en ny blogg jeg driver å jobber med. Men får ikke til å legge inn noen under menyen. Jeg er veldig klønente med slikt:) så jeg lurte på om du kunne hjulpet meg med dette mot betaling? flott om du kontakter med på mail:)
  Dato: 30.08.2012 klokken.14:51
  URL: http://malinbrekken.blogg.no
  du sa det!
  Dato: 30.08.2012 klokken.15:08
  URL: http://mariehogmoen.blogg.no/
  Haha, så enig med Bislett!!
  Dato: 31.08.2012 klokken.06:53
  URL: http://fridakern.blogg.no
  Hei! Jeg bare lurte på en ting.. eHM, Kan du lage header til meg? jeg har følt med på bloggen din og jeg er ikke helt sikkerpå om du pleier å lagge header til folk, koster det penger?? isåfall hvis du kan så send mail til fridakern@hotmail.com då skal jeg sende deg bildene!
  Dato: 01.09.2012 klokken.01:02
  URL: http://gypsyrose.blogg.no
  Hei hei =)

  Da har jeg lagt ut og brukt sommer-designet du la ut, vil veldig gjerne ha din feedback, om det er greit slik jeg har gjort det eller ei, om du evt har noe å si på det osv =)

  Har ikke tatt bort navnet ditt og at du har laga designet, eneste jeg har plagdes med er å få headeren transparent...Og fin også, for den del, men det var egentlig ikke så nøye nå ;-p

  Håper du liker det, har gjort veldig lite med designet selv, er rimelig fersking når det kommer til html og css :)
  Dato: 01.09.2012 klokken.10:10
  Karoline Mathisen
  URL:
  Jeg bruker ditt gratis design #10, men jeg får ikke satt i "mal-innlegg". det kommer bare opp at malen inneholder en eller felre feil. hvorfor?
  Dato: 01.09.2012 klokken.18:28
  URL: http://inaanjuta.blogg.no/
  GypsyRose: Heisann. Ja syntes det så bra ut jeg. Du hadde ikke gjort så mange endringer egentlig :) Det å legge til menyknapper og slikt er meningen at man skal kunne gjøre.

  Å gjøre headeren transparent må du nesten gjøre i photoshop eller så kan du jo legge på en delvis gjennomsiktig hvitfarge oppå bildet da. Med paint f.eks.

  Forresten hyggelig at du sier fra at du bruker det :)
  Dato: 01.09.2012 klokken.18:49
  URL: http://inaanjuta.blogg.no/
  fridakern: Heisann. Ja det koster 50 kr. Men du kan godt sende meg mail. Om du ikke heller vil ha gratis et annet sted :)
  Dato: 01.09.2012 klokken.19:12
  URL: http://gypsyrose.blogg.no
  Jeg likte designet veldig godt, og siden jeg sjøl er helt talentlaus når det gjelder sånt så syns jeg det er fint at det finnes dem som deler gratis design....Jeg pleier å lese i kodene for å se om jeg skjønner hva som er hva, og hva det gjør med utseende....Jeg har ikke holdt på med redigering så lenge, bare i år liksom =) Alle tips mottas med stoooooor takk ;)
  Kommenter her

  Til toppen
  Ina Anjuta
  Kontakt: inaanjutablogg@hotmail.no

  Nå har du akuratt forvillet deg inn på min "nettside"/blogg. Denne siden fungerer som er slags online portfolio av mange av mine arbeider innenfor kunst og design. Jeg et utdannet Mac-operatør, jobber som grafisk designer og denne bloggen handler mye om å utvikle disse ferdighetene enda mer, og å legge ut arbeider og prøveskisser fra skole og privat. Jeg elsker å designe og skape ting, og har laget en rekke bloggdesign til blogg.no. Mange av disse er gratis design som du kan finne øverst i menyen.
  Bortsett fra dette så er bloggen min også et sted hvor jeg får uttrykt min overflatiskhet ved å legge ut bilder av te-kopper, sminke, innkjøp og andre rosa ting i hverdagen, med en unnskyldning om at jeg lærer meg å ta bilder med min canon 550D.

  Instagram

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  hits