Ofte stilte spørsmål (Ina Anjuta)
Hjem Gratis bloggdesign Portfolio malerier Følg bloggen Designhjelp

49

Ofte stilte spørsmål

Det er enkelte spørsmål som går igjen på bloggen min. Dette er spørsmål som angår mine gratis design og andre typiske designspørsmål. Dette innlegget skal jeg sette i sidemenyen eller nederst ved kommentarene etterhvert slik du kan se igjennom de hvis det er noe du lurer på. 

 

1. Kan du sette inn gratis design for meg?

svar: Nei jeg setter ikke inn design lenger, men sjekk ut denne videoen. Da får du det garantert til.

 

2. Kan du hjelpe meg med å sette inn profilbilde eller header?

svar: Det samme gjelder her, setter ikke inn design deler. Derfor har jeg også laget denne videoen som forklarer hvordan du gjør det. Hvis jeg skal logge meg inn på en annens blogg og gjøre store endringer koster dette 50kr. Har du ikke råd? Nei da må du gjøre det selv. Ikke for å være streng altså, men jeg har et liv utenom :)

 

3. Halve sidemenyen min har forsvunnet, hva gjør jeg?

Svar: 1. Mest sannsynlig har du satt inn widgets via design>rediger>widgets. Da blir det kun tilpasset standard design på blogg.no. Så fjern koden derfra og les her om hvordan du skal sette widgets inn i designet.

2. Den andre feilen du kan ha gjort er å ha knotet i kodene dine. Kanskje du har klart å fjerne en </div> fra maler. Det er en slags låsningskode for f.eks og blant annet sidemenyen, og hvis du tukler, fjerner eller legger til fler av de kodene kan ting gå i oppløsning i designet. 

 

4. Hvordan får jeg fler inlegg på forsiden, på min vises bare noen få?

Svar: Det du gjør er å gå inn på design>rediger>maler. Så finner du denne koden: <tag:entrylist limit="50">. Så endrer du på det tallet bak. Altså fra 50 til 500 hvis du vil. Den styrer hva som skal være max-grensen. Hvis du skriver 1000 innlegg i måneden sånn for å overdrive, og du setter et veldig høyt tall som max grense så kan det hende at bloggen din vil bruke veldig lang tid på å lade. Og når du scroller nedover vil bloggen hakke fordi ikke alle bildene er ladet ferdig enda. Bare så du er klar over det.

 

5. Hvordan endrer jeg overskriftene?

Svar: Her kan du finne det meste om hvordan du endrer farge og font på designene.

 

6. Sidemnenyen min er på bunnen, hjelp?

Svar: Mest sannsynlig har du endret på bredden under #main i stilsettet. Dvs. koden for innleggene dine. Endre width:800px; til 700px; i stedet og se om jeg fikser seg. (tallene er bare et eksempel) Det du også kan gjøre er å endre bredden på #wrapper. Så endre width:1000px; til et høyere tall.

Hvis sidemenyen fremdeles ligger på bunnen er det antagelig noe som har skjedd i maler. I såfall så kan ikke jeg hjelpe deg med det, da bør du legge inn design på nytt. 

 

7. Kan jeg bruke dine grunnkoder som utgangspunkt til å lage gratis design? Hvis jeg endrer så mye at man ikke lenger ser at det er ditt?

Svar: Nei selvfølgelig kan du ikke det. Hadde du klart å lage design uten mine grunnkoder? Nei, fordi da hadde du jo bare laget egne grunnkoder. Så hvis man bruker av andres grunnkoder så tar man creds for andres arbeid. 

 

8. Profilbildet mitt er skurrete, jeg bruker det grå, sorte og hvite designet ditt, hvorfor er det skurrete?

Svar: Jo fordi da jeg laget det designet tenkte jeg at jeg skulle gjøre slik at profilbildet du setter inn i rediger>profil skal vises automatisk. Fordi det skulle være enkelt for de som ikke vet hvordan se setter inn elementer i design, men jeg tok litt feil fordi jeg får spørsmål hele tiden. Du må sette inn et nytt profilbilde, med denne fremgangsmåten. En vakker dag kommer jeg til å fikse slik at du kan sette inn et profilbilde slik som med de andre designene jeg har.

Dette gjelder det vinterdesignet og det jeg kaller sort-hvitt design.

 

9. Hvordan legger jeg inn linker i menyen, om meg, kontakt osv.. ?

Svar: Det har jeg lagt ut en forklaring på i alle innleggene hvor designene mine ligger. F.eks her. Jeg kan ikke forklare det noe bedre i kommentarfeltet enn hva som står i innleggene. 

 

 Ps. Å sette koder i innleggene fungerer ikke alltid så bra, de forsvinner. Derfor er det vaskelig å svare på enkelte ting i kommentarfeltet.

Jeg kommer til å oppdatere dette innlegget etterhvert som jeg kommer på fler ting folk pleier å spørre om. Og hvis du har generelle designspørsmål nå eller i fremtiden hadde det vært fint om du stillte de spørsmålene i dette innlegget og ikke innlegg som handler om  noe helt annet, det synes jeg er litt irriterende.

 

 

 

 

 


 • Dato: 25.07.2012 klokken.21:24
  URL: http://miajacobsen.blogg.no
  Hei <3

  Jeg vil prøve og lage egen design :D men jeg lurer på hvilket program du bruker? og hvordag jeg får linkene til å virke ? eller følger det med i programmet du bruker ? :)

  Det var vel det jeg lurte på .. please svar fort <3
  Dato: 26.07.2012 klokken.15:39
  URL: http://inaanjuta.blogg.no/
  miajacobsen: Hei. Ok, hvis du skal lage et design så må du sette deg inn i html og css koder. Det finnes ikke noe program for å lage det. Bortsett fra at du kan lage knapper og slike ting i photoshop. :) har en god del koder på bloggen min i kategorien html og css, som er nok koder og forklaringer til å lage eget design. inkludert hvordan linker fungerer. :)
  Dato: 26.07.2012 klokken.22:19
  URL: http://raggy94.blogg.no
  har fotokonkurranse på bloggen miN! sjekk den ut ? :)
  Dato: 30.07.2012 klokken.10:43
  URL: http://bloggogdesign.blogg.no
  Hei ! Jeg har lurt på i år og dag på hvordan man får organic tabs/organisk meny i sidemenyen/headeren.. Noen hjelp og få ??
  Dato: 31.07.2012 klokken.23:28
  URL: http://lillevillasmedveien.blogg.no
  Hei:) Jeg har brukt et av dine gratisdesign og ble veldig fornøyd:) Men når jeg går inn på iphonen min, er designet veldig skjevt. Selve stilsettet holder seg helt til venstre på siden, så det blir ganske kronglete å lese:):)
  Dato: 01.08.2012 klokken.18:36
  URL: http://inaanjuta.blogg.no/
  marielle: Hei. Ja du kan endre på margin-left under #main. Endre tallet så kan du flytte designet litt sånn at det vises skikkelig på iphone. :) skal snart oppdatere designene og fikse på det.
  Dato: 06.08.2012 klokken.16:26
  URL: http://tova.blogg.no
  Hei:-) jeg Prøver og legge inn maler innlegg, men når jeg har kopiert og limt inn og skal til og lagre står det: Beklager, skjemaet inneholder en eller flere feil:

  Malen inneholder en eller flere feil. (No such record)

  Kan du hjelpe meg?
  Dato: 10.08.2012 klokken.12:52
  URL: http://idasv.blogg.no
  Hei! :-) Hvordan endrer jeg skriftstr på dette http://inaanjuta.blogg.no/1326821635_enda_et_gratis_design.html ?
  Dato: 14.08.2012 klokken.15:55
  URL: http://siiljehg.blogg.no
  Hei!

  Jeg lurer på hvordan man bytter ut der hvor det står "(1)"? for jeg vil gjerne at det står "Én kommentar(er)" i stede.

  digger designene btw
  Dato: 19.08.2012 klokken.18:18
  URL: http://mikkamay.blogg.no/
  hvordan fjerner jeg "arkiv" og "siste innlegg" på forsiden??? :D
  Dato: 25.08.2012 klokken.22:42
  URL: http://abeien.blogg.no
  hei! jeg bruker det ene designet ditt og jeg lurer på om du kan forklare meg hvordan jeg setter inn en liten tekst under profilbildet mitt?

  hadde blitt utrolig glad om du svarte på bloggen min!
  Dato: 27.08.2012 klokken.14:11
  URL: http://inaanjuta.blogg.no/
  Amanda Østhus Beien: Hei. Du skriver det bare rett inn på rediger>profil. :)
  Dato: 13.11.2012 klokken.00:25
  URL: http://angletonje.blogg.no
  Heij, jeg har det ene designet ditt, men kommentar feltet mitt fungerer ikke..

  Hva gjør jeg ? :0
  Dato: 14.11.2012 klokken.17:15
  Cruz
  URL:
  Hei Ina. Jeg lurer på hvordan du legger inn banner/ annonser?
  Dato: 15.11.2012 klokken.15:50
  URL: http://norajoakimsen.blogg.no
  Heihei, jeg lurte på to ting...

  1.jeg sliter veldig med noe. Nå har jeg lagt inn ett design, men jeg får ikke skrevet "om meg" øverst til høyere hvis du skjønner?

  2. Også... jeg har lagd sånne "arkiv" "kontakt meg" og "kategorier" øverst på bloggen (under headeren), men jeg får ikke fjernet de som står på høyere siden... så alt står på en måte to ganger...

  hvis du skjønner.... plis hjelp meg? :))
  Dato: 18.11.2012 klokken.21:23
  Marthe
  URL:
  Hei. Har lagt inn et av designet ditt. fulgt videoen din på youtube - men får forsatt ikke til å legge inn header. Hva gjør jeg feil? (Header er laget i photo shop, ut i fra målene som er oppgitt.)
  Dato: 24.11.2012 klokken.00:13
  URL: http://www.mathildeinfrance.blogg.no
  Hei. Hvordan er det mulig å sette inn google oversetter i designene dine?
  Dato: 13.12.2012 klokken.03:08
  URL: http://brunettatonjeemilie.blogg.no
  hei! :D jeg har det gamle designe ditt, det gråe! og jeg finner ikke ut hvordan man skal sette inn headeren. Jeg har prøvd to av de andre designene dine og da gikk det fint. Men jeg finner ikke hvor på deisgne headeren skal være, litt hjelp??
  Dato: 13.12.2012 klokken.16:35
  URL: http://inaanjuta.blogg.no/
  Tonje Emilie Sandnes: Hei. Det ligger på akuratt samme sted som de andre designene. Under #header i stilsettet. Har ikke skrevet akuratt hva linken heter i innlegget, men du bytter ut linken som står der og legger inn din link. :)
  Dato: 13.12.2012 klokken.17:46
  URL: http://brunettatonjeemilie.blogg.no
  okei! tusen takk! :D Men får fortsatt ikke lagt inn bilde i sidemenyen.. men designe er jo fint uten bilde også. :-)
  Dato: 14.12.2012 klokken.09:25
  URL: http://milliekaja.blogg.no
  fin, blogg :)

  hvordan skifter man det/ den fargen i bakrunnden av bloggen ? <3
  Dato: 20.01.2013 klokken.13:52
  URL: http://juliieolsen.blogg.no
  Hei, jeg skulle hatt en sånn greie i sidemenyen som det skulle stått ukens blogg på hvordan?
  Dato: 24.01.2013 klokken.17:03
  URL: http://audianna.blogg.no/
  Hei, jeg vet ikke helt hva det heter men jeg ønsker en kode til hvordan man har sånn stang under headeren, jeg prøvde en gang med det jeg kan men det ble bare fire linker over headeren ikke noe stang heller. Linkene bare kom på bakgrunnen. Kjekt hvis du kan hjelpe:)
  Dato: 23.02.2013 klokken.19:05
  URL: http://huttetuu.blogg.no/
  Hei jeg trenger litt hjelp. Jeg har kopiert ditt grais design, Men jeg sliter litt med side menyen.

  Under kategorier så står det: Blogg og Historien min

  Hvordan endre disse? Å må jeg ha kategorier der i det hele tatt? Eller kan jeg bare fjerne hele den ruten?

  http://huttetuu.blogg.no/ er bloggen min om du vil sjekke :) takk
  Dato: 03.03.2013 klokken.21:02
  URL:
  Hei! Når jeg skal lime inn malen for innlegg på det rosa designet du har laget i rosa og grått, kommer bare dette opp:

  Beklager, skjemaet inneholder en eller flere feil:

  Malen inneholder en eller flere feil. (No such record)

  pliiis hjelp meg, jeg har prøvd å lime det inn flere ganger på forskjellige dataer!! Vet du hva som er feilen? jeg har ikke mac, funker det på andre dataer også?
  Dato: 20.03.2013 klokken.16:43
  URL: http://www.sirisandvik.blogg.no
  hvordan lagerr jeg til "ukens blogg" osv i sidemenyen? jeg bruker gratisdesignet ditt hvor det er tre sirkler til header og grå bakgrunn.
  Dato: 20.03.2013 klokken.19:12
  URL: http://mineverdener.blogg.no
  Bruker jordfarge designet ditt. Men eg har ett problem. Selv om eg kopierer linken på riktig måte så kommer ikkje navnet på innlegget på facebook. Da kommer det bare navnet på bloggen. Det irriterer meg sykt!

  Elsker designene dine! :)
  Dato: 02.05.2013 klokken.11:20
  URL: http://ntav.blogg.no
  hei!

  hedere mitt repeterer seg...

  elle hva det nå heter:)

  det kommer oppp 1 og en halv gang ....

  kan man fikse det?
  Dato: 12.05.2013 klokken.18:18
  meg
  URL:
  Hei! jeg har et problem med designet som er øverst til høyre, jeg har kopiert og limt inn malen som står der og alt fungerer men når jeg limer inn "innlegg" maleren og trykker på forhondshvis står det bare "its a problem with this" osv? alle kommentarene jeg har lest på det innlegget har samme problem som meg. Hjelp?:)
  Dato: 17.05.2013 klokken.22:04
  URL: http://aggystar.blogg.no
  Hei, lurte på hvordan man kan FJERNE annonsene på bloggen, jeg vil ikke ha dem. Jeg har det nyeste designet ditt, JORDFARGET. HVORDAN fjerner jeg den, vil ikke ha den der :(
  Dato: 22.05.2013 klokken.17:55
  URL: http://idaheia.blogg.no
  Hei! Hvordan får man innleggene til å vises store, f.eks inne på kategori?
  Dato: 05.07.2013 klokken.00:25
  URL: http://fridatiusa.blogg.no
  Jeg har brukt et av designene dine på bloggen, men når jeg går inn på forsiden min (aldså fridatiusa.blogg.no) kommer ingen av innleggene opp - jeg må derfra gå inn på "Meny" på siden for så å kunne vise innleggene... hva kan jeg gjøre for å få det på forsiden?
  Dato: 11.07.2013 klokken.13:00
  URL: http://juliieolsen.blogg.no
  Hei, håper du kan svare på dette: når jeg laster siden helt inn så det ikonet som er foran tittelen liksom helt øverst på nettleseren kommer frem (Om du skjønner, altså den B'en i en rosa sirkel) så kommer det opp en stor firkant som liksom er ett bilde men er helt hvit øverst i hvert innlegg, håper du kan hjelpe meg med å få fikset dette :)
  Dato: 21.09.2013 klokken.19:46
  URL: http://www.mayelife.blogg.no
  Hei :)

  Jeg lurte på hvordan jeg forminsker mellomrommet mellom knappene i menyen under headeren i det hvite designet ditt. Jeg har lyst til å legge til en knapp til, men da blir det til at den ene havner på en linje under alle de andre. Jeg tenkte at hvis jeg gjorde mellomrommet midre is tilsettet så ville det gå, men jeg finner ikke ut hvor jeg skal gjøre det.
  Dato: 10.10.2013 klokken.00:43
  URL: http://snartlilletrille.blogg.no
  Hei

  ei kontaktet meg, og jeg vet ikke hvordan dette har skjedd så jeg kontakter deg.

  Hun prøvde og trykke på Januar 2013. da dette ikke fungerte.

  Er det noe jeg har glemt å redigere? i forbindelse med profilen.

  mvh Snartliletrille.blogg.no
  Dato: 23.11.2013 klokken.12:25
  Ane
  URL:
  Hei, hvordan setter man inn profiltekst i juledesignet? :)
  Dato: 23.11.2013 klokken.12:32
  URL: http://anevh.blogg.no
  Jeg tror jeg fant ut det :)
  Dato: 28.12.2013 klokken.17:15
  URL: http://sessahansen.blogg.no
  Hei jeg bruker ett av designene dine men jeg har et annet problem. Folk får ikke kommentert innleggene mine som de skal. Å trykke på "kommenter" fungerer ikke og heller ikke oversikten som er øverst i hver innlegg over hvor mange kommentarer som har kommet går det ann å trykke på! Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre og det er jo veldig dumt om folk ikke får kommentert på innleggene mine!

  kontakt meg gjerne på aleonhan@hotmail.com om noen her eller du har svar på hva jeg skal gjøre.
  Dato: 09.03.2014 klokken.16:41
  Julie
  URL:
  hei. jeg lurer på hvordan får jeg kategori og arkiv på menyen på headeren. sånn at det kommer nedover på en rekke, sånn andrea badendyck har:)
  Dato: 28.03.2014 klokken.14:01
  URL: http://gentlewoman.blogg.no/
  Hei, jeg finner ikke ut hvordan man ordner bakgrunn på designet ? Hvordan gjør man det ?
  Dato: 30.03.2014 klokken.21:37
  URL: http://www.stortsmil.blogg.no
  Når man kommer inn på bloggen(søker på navnet, f.eks www.stortsmil.blogg.no) kommer det øverst på fanen navnet på bloggen og en bindestrek(-). Vi lurer på hvordan man får skrift etter den bindestreken, der du har skrevet: inaanjuta- kunst, design (og noe mer). Hjelp?
  Dato: 16.07.2014 klokken.08:53
  URL: http://ingermarie.blogg.no
  Hei! Hvordan legger jeg inn reklamebannere på bloggen? Jeg kunne det en gang, men har glemt det.
  Dato: 18.10.2014 klokken.13:39
  Martine
  URL:
  Hei!

  Når jeg poster innleggene mine på facebook og sånn så kommer det bare bildet av skriften din... at du har laget designet. Jeg bare lurte på om det var lov å endre det? Og hvis det går ann hvordan gjør jeg det? :)
  Dato: 23.10.2014 klokken.19:43
  URL: http://mammamio.blogg.no
  Hei!

  Lurte på om du har kode for å få satt inn facebook lik og del knapper?
  Dato: 22.02.2015 klokken.19:34
  URL: http://www.helikopterfrue.blogg.no
  Hei: Jeg bruker ditt gratis design og er super fornøyd. Eneste er at når jeg deler innlegg via facebook så viser bildet på innlegget din logo. Er det noen mulighet for å endre det?
  Dato: 09.04.2015 klokken.23:20
  URL: http://fit4fighting.blogg.no
  Hei. Bruker designet ditt og elsker det. Men lurer på, går det ann å legge inn liker og del - knapp under innleggene så folk kan dele dem på Facebook? Skulle gjerne hatt det :-)
  Dato: 09.04.2015 klokken.23:24
  URL: http://fit4fighting.blogg.no
  Hahaha.... flott.... jeg HAR jo sånne knapper.... djeezes, den var flau.... sorry... ha en fin dag.
  Dato: 22.07.2015 klokken.19:34
  URL: http://emiliehaagensen.blogg.no/
  jeg skjønner ingenting om sånn desing og blogg ting, haha. kan du hjelpe meg?
  Dato: 07.12.2015 klokken.11:42
  URL: http://celinab.blogg.no
  Hei<3 jeg får ikke til å legge inn header, har lastet opp i photobucket og skaffet URL-kode og limt inn i stilsettet, men det kommer ingenting opp der headerene skal være! Kan det være noe med størrelsen på headeren? Jeg har prøvd flere størrelser, inkludert den størrelsen som allerede sto i stilsettet.
  Kommenter her

  Til toppen
  Ina Anjuta
  Kontakt: inaanjutablogg@hotmail.no

  Nå har du akuratt forvillet deg inn på min "nettside"/blogg. Denne siden fungerer som er slags online portfolio av mange av mine arbeider innenfor kunst og design. Jeg et utdannet Mac-operatør, jobber som grafisk designer og denne bloggen handler mye om å utvikle disse ferdighetene enda mer, og å legge ut arbeider og prøveskisser fra skole og privat. Jeg elsker å designe og skape ting, og har laget en rekke bloggdesign til blogg.no. Mange av disse er gratis design som du kan finne øverst i menyen.
  Bortsett fra dette så er bloggen min også et sted hvor jeg får uttrykt min overflatiskhet ved å legge ut bilder av te-kopper, sminke, innkjøp og andre rosa ting i hverdagen, med en unnskyldning om at jeg lærer meg å ta bilder med min canon 550D.

  Instagram

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  hits